Roses aposta per la qualitat de l’entorn urbà regulant l’ocupació de la via pública

L’Ajuntament acaba d’aprovar els criteris que hauran d’adoptar a partir d’ara els establiments comercials que vulguin ocupar un espai de la via pública per a exposar els seus productes al públic. Aquestes noves directrius començaran a aplicar-se al municipi de manera immediata, amb l’objectiu de tenir regularitzada la situació de cares a la propera temporada d’estiu i posar punt i final a la desunificació i ocupació indiscriminada que es produïa fins ara.
Imatge Campanya

Imatge Campanya

18/05/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El consistori rosinc ha volgut posar fil a l’agulla i concretar quines són les ocupacions comercials que es permetran a partir d’ara a la via pública i quines característiques hauran de complir. L’aprovació d’aquesta mesura respon a la voluntat del consistori per tenir regularitzada la situació de cares a la propera temporada d’estiu, mentre, paral·lelament, segueix treballant en l’elaboració de l’ordenança municipal que regirà aquest tipus d’ocupació.

Les directrius adoptades han estat consensuades amb l’associació de comerciants de Roses (ACOR) i tenen per objectiu donar resposta a la demanda tant de la ciutadania com de nombrosos propietaris d'establiments comercials, que veien fins ara com una ocupació indiscriminada i sense uns mínims criteris qualitatius, actuava en detriment de la imatge de Roses i del propi sector comercial.

Entre les mesures que hauran d’adoptar els diferents establiments, s’assenyala que es podrà ocupar el domini públic amb objectes i mostres comercials sempre i quan aquests estiguin penjats a la façana del propi establiment, no sobresurtin més de 45 cm, estiguin elevats un mínim de 20 cm del paviment del carrer i no superin l’alçada del forjat de l’establiment o un màxim de 3 metres. D’altra banda, les mostres s’han de penjar sempre davant dels murs per tal de deixar lliures accessos i aparadors.

Altres aspectes regulats són la disposició de tendals, la col·locació d’amarratges, els horaris d’exposició dels productes, així com els elements que no es poden instal·lar en la via pública, com ara expenedors automàtics de begudes, gelats i similars, aparells lúdics infantils o aparells de crêpes.

En els propers dies, més de 200 comerciants de Roses rebran un escrit informatiu amb els nous criteris a aplicar, acompanyat del model de sol·licitud d’autorització que hauran de presentar a l’Ajuntament abans del proper 5 de juny, en cas que tinguin intenció d’ocupar un espai a la via pública a partir d’ara.

La nova reglamentació preveu, doncs, assolir una ocupació del domini públic per part d’objectes i mostres comercials, ordenada i respectuosa amb els vianants i que garanteixi una imatge urbanística de qualitat a la població.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document