Roses aposta per la qualitat de l’entorn urbà regulant l’ocupació de la via pública

El ple municipal de Roses celebrat el passat dilluns 30 de novembre va aprovar definitivament l’ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública a la població. La nova reglamentació marca les directrius per unificar i posar punt i final a l’ocupació indiscriminada que es produïa fins ara en el municipi, sobretot durant el període estival.
via pública

via pública

11/12/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El consistori rosinc ha volgut posar fil a l’agulla i concretar quines són les ocupacions comercials que es permetran a partir d’ara a la via pública i quines característiques hauran de complir. L’aprovació d’aquesta mesura respon a la voluntat del consistori per tenir regularitzada aquesta situació, que fins ara provocaven certs problemes d’accessibilitat i qualitat de la imatge que es dóna en alguns carrers de Roses.

La nova reglamentació assenyala que es permetrà l’ocupació del domini públic amb objectes i mostres comercials sempre i quan aquests estiguin adossats a les façanes, no sobresurtin més de 50 cm (llevat de la Rambla, el carrer Doctor Pi i Sunyer i l’av. de Rhode entre el carrer Madrid i la Rambla Ginjolers, en què es podrà arribar a 1 metre), i no superin l’alçada del forjat de l’establiment o un màxim de 3 metres. D’altra banda, les mostres s’han de col·locar sempre davant dels murs per tal de deixar lliures accessos i aparadors i no poden excedir la façana del propi establiment.

Altres aspectes regulats són les terrasses de vetlladors, marquesines, quioscos de temporada, la disposició de tendals, els horaris d’exposició dels productes, etc. D’altra banda, s’especifiquen quines són les instal·lacions prohibides a la via pública, on hi figuren els expenedors automàtics, màquines recreatives, aparells lúdics infantils, expenedors de begudes o gelats, o aparells de crêpes.

Pel que fa als carrers de vianants, s’estableix un espai lliure obligatori de 2 metres al centre del carrer per al pas dels vianants. Tot i així, en els carrers amb una amplada inferior als 5 metres i amb ocupacions d’establiments hostalers a banda i banda del carrer, l’espai per a vianants podrà ser d'1,50 metres.

Pel que fa als carrers oberts a la circulació de vehicles, l’ocupació serà a la vorera sempre que aquesta tingui una amplada superior a 1,10 metres i es deixi un espai d’1 metre per al pas de vianants. En cas contrari, resta prohibida l'ocupació.

La nova reglamentació preveu, doncs, assolir una ocupació del domini públic per part, instal·lacions, objectes i mostres comercials, ordenada i respectuosa amb els vianants i que garanteixi una imatge urbanística de qualitat a la població.

E
n definitiva, amb la nova regulació, s’ha volgut donar resposta a la demanda tant de la ciutadania com de nombrosos propietaris d’establiments comercials, que veien fins ara com una ocupació indiscriminada i sense uns mínims criteris qualitatius actuava en detriment de la imatge de Roses i del propi sector comercial. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document