Roses aprova un projecte per soterrar tots els contenidors del centre del municipi

El ple municipal de Roses celebrat ahir va aprovar el Pla d’implantació de contenidors soterrats (PCOR) que, amb un pressupost de 2,6 milions d’euros, té per objectiu el soterrament de tots els contenidors existents al centre de la vila. A més de l’evident millora estètica i de salubritat que aquest soterrament suposarà, també es millorarà la ubicació, tipologia i capacitat dels diferents contenidors, en funció de les fraccions i residus que recullen.
Contenidors a la Pl Frederic Rahola

Contenidors a la Pl Frederic Rahola

30/01/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El pla s’aplicarà a tots els carrers situats en l’àmbit comprés entre la Ciutadella, el passeig Marítim, la Riera de la Cuana, el carrer Arquitecte Gaudí i la Gv. Pau Casals, que té una superfície total de 37,5 hectàrees. Amb la seva implantació es dotarà el municipi d’un servei de recollida de residus eficaç i ajustat a les necessitats reals de cada indret, a fi d’evitar situacions de saturació de contenidors i d’embrutiment de la via pública.

La primera fase d’aquest projecte es realitzarà durant el 2007 i es preveu que tots els contenidors en superfície inclosos en el pla, puguin estar soterrats en un període de quatre anys. En total, desapareixeran 215 contenidors tradicionals (134 de rebuig, 32 de paper i cartró, 26 d’envasos i 23 de vidre), que seran substituïts per un total de 262 nous contenidors soterrats (91 de rebuig, 62 de paper i cartró, 57 d’envasos i 52 de vidre).

A més de l’increment del nombre d’unitats, les dimensions dels nous contenidors faran també augmentar la capacitat total en un 96%, passant del 368 m3 de capacitat actual, als 722 m3. Aquest fet posarà punt i final als problemes de dimensionat existents fins ara, sobretot en les temporades turístiques en què l’aportació de deixalles augmenta considerablement.

Durant el 2007 es preveu la instal·lació d’un total de 149 contenidors soterrats, amb una inversió d’1,5 milions d’euros, tot i que alguns d’ells dependran de la finalització de diferents projectes d’urbanització actualment en execució, com és el cas de la plaça Josep Tarradellas, o del sector format pels carrers Doctor Ferran, Doctor Fleming, Marià Benlliure, Doctor Barraquer, Lluís Millet i Doctor Arruga.

Fins ara, a Roses existeixen contenidors soterrats de rebuig a la plaça Frederic Rahola i altres de rebuig i de recollida selectiva situats a la riera Ginjolers.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document