Roses atén més de 500 persones a causa de la situació d’emergència

Un total de 239 persones han passat la nit al Pavelló Poliesportiu de Roses, habilitat pel consistori rosinc per poder atendre totes les persones afectades per la situació d’alerta i confinament viscuda ahir a l’Alt Empordà amb motiu dels incendis produïts a la comarca. A més d’aquestes, 60 persones més es van allotjar en un càmping, i 45 famílies van optar per hotels del municipi.
Poliesportiu habilitat

Poliesportiu habilitat

23/07/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Cap a les 14 h d’ahir, diumenge 22 de juliol, en rebre el comunicat del CECAT sobre l’evolució descontrolada de l’incendi iniciat al terme municipal de La Jonquera, es va constituir a Roses el Gabinet de Seguiment d’Emergències, constituït per l’alcalde, Carles Pàramo, el regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero, i els cossos d’emergències de la vila. Immediatament, es van mobilitzar els recursos municipals i de la Policia Local necessaris. L’Oficina de Turisme es va habilitar com a punt d’informació i atenció als afectats pels talls de trànsit, la qual ha estat en funcionament fins a aquesta matinada.

El Pavelló Poliesportiu es va condicionar i habilitar amb matalassos i llençols, en previsió de la gent que podria necessitar allotjament durant la nit a causa dels talls de trànsit a l’autopista A-7, a la Nacional II o a la carretera de La Jonquera. Un total de 239 persones van fer ús de l’equipament per passar la nit, la majoria d’elles visitants que no tenien pensat quedar-se a Roses.

A més d’aquestes persones, que van ser assistides en tot moment per personal de la Creu Roja, Càrites, treballadors municipals, policia local i regidors del consistori desplaçats fins a la instal·lació, nombroses famílies amb nens petits i gent gran van ser allotjades gratuïtament en els bungalows del camping Salatà, gràcies a l’oferiment realitzat per un empresari de la població, mentre que 45 famílies més van optar per allotjar-se en establiments hotelers pel seu propi compte.

Una altra de les actuacions desenvolupades va ser una reunió preventiva amb els veïns de la urbanització del Mas Fumats. Alertats que en cas que el foc canviés de direcció, l’entrada d’aquest al municipi i la zona amb un major risc d’evacuació seria el Mas Fumats, els serveis d’emergència es van personar a la zona, on es va revisar el protocol de seguretat de la sirena d’alerta instal·lada a la urbanització, es van donar instruccions d’actuació en cas d’emergència, i es van detectar els casos de veïns amb mobilitat reduïda per tenir en compte en cas de necessitat d’evacuació. També s’hi va desplaçar un camió cisterna del servei municipal de neteja per a remullar la franja de protecció que envolta l’urbanització.

El consistori rosinc vol agrair l’ajut i recursos aportats per diferents entitats del municipi, com Creu Roja, Càritas i FADIR, així com a l’empresari que va facilitar allotjament gratuït als afectats, i a aquells altres que van oferir entrepans, menjar i begudes, facilitant així en gran mesura el bon desenvolupament de les actuacions i el poder fer front amb èxit a la situació d’emergència viscuda al llarg de la tarda-nit.

Igualment, des del consistori es vol fer arribar el seu reconeixement als serveis de la Generalitat per l’oferiment d’ajut i pel seguiment de tota l’operació durant l’episodi d’emergència.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document