Roses celebra el 10è aniversari del PN del Cap de Creus amb un concert dedicat al Parc

Amb motiu de la commemoració del 10è aniversari del Parc Natural del Cap de Creus, l’Ajuntament de Roses i el Parc Natural oferiran el proper dissabte 27 de setembre, al Teatre Municipal de Roses, el concert “Cap de Creus”. L’acte suposarà l’estrena d’aquesta peça musical del compositor Jesús Moix, inspirada en el paisatge del cap de Creus i amb un fort predomini mediterrani.
Cap de Creus

Cap de Creus

25/09/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Cap de Creus és el títol del projecte musical presentat per Jesús Moix, una peça que, tot i comptar amb la influència de gran diversitat de gèneres musicals (new age, rock, música celta, música simfònica, etc), pot definir-se com a folk simfònic. Aquesta diversitat es fa palesa també en el gran nombre d’instruments que intervenen al llarg de la composició.

El discurs de l’obra reflecteix d’una manera molt personal la visió de l’autor, fascinat des de sempre per aquest paratge, amb l’objectiu de fusionar entorn i música. El compositor proposa un viatge imaginari per diferents emplaçaments del Cap de Creus, on música i sons transmeten els seus sentiments i sensacions en contemplar aquest paisatge

Amb aquest concert, organitzat per l’Ajuntament de Roses i el Parc Natural del Cap de Creus, es commemora la constitució de la península del cap de Creus com a parc natural l'any 1998, gràcies a la Llei 4/1998, de 12 de març, de protecció de cap de Creus. El Cap de Creus és un dels parcs naturals de més superfície protegida de Catalunya, amb una extensió total de 13.844 hectàrees. D’aquestes, 3.064 corresponen a zona marina, i 10.780 a espai terrestre, fet que li dóna el tret distintiu de ser el primer parc natural marítimoterrestre de Catalunya.

El concert commemoratiu tindrà lloc el proper dissabte 27 de setembre, a les 22 hores, al Teatre Municipal de Roses. L’entrada és gratuïta. Abans del concert es projectarà el reportatge "Cap de Creus, una mar per descobrir", produït per la Diputació de Girona. 

Fitxa tècnica concert Cap de Creus

Música i arranjaments: Jesús Moix
Guitarra elèctrica i espanyola: Jesús Moix
Bateria: David Sáez
Baix: Tony D.J.
Guitarra elèctrica: Pepe Acevedo
Guitarra elèctrica i acústica, bouzouki: Alberto Benito
Uilleann pipe & whistles: Victor Fernández
Teclat: Daniel Aguado
Piano: José Antonio Armario
Violí: Mariona Ustrell
Flauta travessera: Clara Barceló
Percussions africanes: Cece Koly 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document