Roses crea protocols d’actuació per a casos d’emergència i situacions de risc

L’Ajuntament ha elaborat una sèrie de protocols que marquen les directrius, comportaments i actuacions a desenvolupar en situacions d’emergència com poden ser la desaparició de persones o les situacions de fortes pluges. L’objectiu és unificar i coordinar els diferents serveis i agents que intervenen en la resolució d’aquestes emergències, per tal d’actuar de la forma més ràpida i efectiva en cada cas.
imatge Roses

imatge Roses

24/07/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les situacions protocolaritzades inicialment han estat els casos de desaparició de persones, de pluges de gran intensitat en períodes curts de temps i d’activació de la fase d’alerta del Pla INUNCAT per part del Centre d’Emergències de Catalunya, i les mesures preventives a adoptar amb motiu de la realització d’espectacles pirotècnics al municipi.

 

Els protocols aprovats plasmen els serveis del municipi i personal inclosos en cada pla d’emergència, així com les mesures preventives, actuacions i decisions a prendre per cadascun d’ells. Es delimiten les conseqüències que es poden donar en el cas concret de Roses en cada tipologia d’emergència, els principals punts on establir una vigilància especial, el moment en què cal activar les diferents etapes d’alerta, el restabliment de la normalitat després de cada emergència, la informació a la ciutadania, etc.

 

El consistori preveu ampliar gradualment aquests manuals per respondre altres necessitats que afectin la seguretat de les persones i coses. És el cas del protocol d’actuació en cas d’incendi, en procés d’elaboració per part de la Universitat de Girona, que s’aprovarà properament i que contemplarà les directrius a seguir en cas d’incendis, ja siguin urbans, forestals o dins dels espais protegits del Parc Natural.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document