Roses dedica a Beas de Segura el darrer tram del passeig marítim, el que correspon al port esportiu

Roses dedicarà al municipi andalús amb el qual està agermanat, Beas de Segura (Jaén), el darrer tram del passeig marítim, el que correspon al port esportiu. L’Ajuntament col.locarà una placa amb el nom de “Passeig de Beas” en aquest tram de passeig, després que el municipi hagi batejat amb el nom de “Paseo de Roses” la seva avinguda principal.
Un moment de l'entrega de la placa

Un moment de l'entrega de la placa

30/04/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
Els responsables municipals rosincs van comunicar personalment als mandataris del poble andalús aquesta iniciativa, en una visita oficial que han fet a Beas de Segura. L’alcaldessa, Magda Casamitjana, acompanyada de sis regidors de l’equip de govern, van viatjar a Beas arran de la invitació que els va fer arribar l’alcalde del municipi agermanat amb Roses, amb motiu de les festes de San Marcos, patró de la població.
Així, la delegació oficial rosinca va poder recórrer el “Paseo de Roses”, que és el nom amb el qual han batejat la principal avinguda del poble andalús que més emigrants té a Roses. El fenomen migratori que es va iniciar al voltant dels anys 60 ha tingut una important repercussió social a Roses, que va patir un fort increment de la seva població amb l’arribada de famílies procedents d’Andalusia, una bona part de les quals eren originàries del municipi de Beas de Segura. Avui en dia, la major part dels seus descendents es troben arrelats a Roses, motiu pel qual els dos municipis van acordar agermanar-se per tal de recordar els seus orígens. Ara, no només la demografia rememorarà aquest fenomen, sinó també una petita part del seu territori, precisament la que forma part d’un dels equipaments que simbolitzen la prosperitat del municipi costaner.
El tram del passeig que rememorarà el municipi andalús és el comprés entre la rotonda de la riera de la Cuana i la rotonda de la gasolinera del port, per la banda de mar, ja que la banda de muntanya forma part de l’Avinguda de Rhodes.
Després de la visita a Beas, l’alcaldessa, Magda Casamitjana, ha explicat que el nou equip de govern municipal es planteja donar un nou enfoc a l’agermanament amb el poble andalús per tal que tingui un caire “més humà i social”. En aquest sentit, el consistori programarà un seguit d’activitats d’intercanvi cultural entre les entitats d’ambdós municipis, que s’aniran desenvolupant al llarg de tot l’any. “Creiem que aquesta seria una bona manera d’estrènyer llaços amb la gent de Beas, molt més efectiva que una visita puntual, un cop l’any, de caire exclusivament festiu” afirma Casamitjana.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document