Roses, des del respecte i la lleialtat

MagdaCasamitjana

MagdaCasamitjana

15/09/2007 00:00 - Roses, setembre 2007   Magda Casamitjana i Aguilà  
Com a alcaldessa de Roses em permeto, des de la modèstia i la preocupació, fer algunes reflexions sobre la dinàmica que ha pres, en els darrers dies i setmanes, la política municipal al nostre municipi.

Potser les inèrcies de tants anys de govern de CiU i, també per què no dir-ho, un procés accelerat d’aprenentatge de les tasques de govern per la nostra part, han ajudat a què el to de les argumentacions polítiques hagi superat allò que podríem acceptar com a raonable.

D’entrada crec que hauríem de reafirmar-nos en dos aspectes fonamentals del sistema democràtic: el respecte institucional i la honorabilitat de les persones. I això és una obligació per a tothom. Personalment i també els meus companys, des d’una posició o altra sempre hem complert aquestes premises.

Hi ha una frase que s’utilitza sovint que diu: "Que els arbres no ens privin de veure el bosc". El bosc és el poble de Roses, la seva gent, els seus problemes, les seves expectatives i, també, el dret a exigir als seus representants una dedicació lleial a la resolució dels problemes i a la garantia d’una convivència modèlica.

Aquests principis, irrenunciables per a qualsevol demòcrata, no tenen per què laminar un debat potent, i si convé dur, sobre el model de vila que cada ú tingui -només faltaria!-, però ha de ser un debat d’altura que superi, en tot moment, petites mesquineses que, al final, no ajuden a ningú i perjudiquen a tothom.

Hem d’assumir, amb humilitat i sentit de poble, els errors que, tots plegats, hàgim pogut fer durant el temps que hem estat a l’Ajuntament perquè són molts menys que els encerts; però no practiquem la pràctica de l’estruç ja que, si ho fem així, no podrem corregir i tornarem a ensopegar en la mateixa pedra.

Tant jo com l’equip de govern que tinc l’honor de presidir sabem que en democràcia govern i oposició garanteixen, uns el bon funcionament del municipi i els altres el control necessari per a què es procuri fer les coses bé. I en aquest escenari la dialèctica no solament és inevitable sinó que és necessària. Aquestes són les regles del joc i estem, tots, obligats a respectar-les.

En aquest procés d’adaptació a la nova situació ens hem d’esforçar per a què sigui el més breu possible. Penso que ho aconseguirem perquè, n’estic segura, en el fons tots volem el mateix.

Des de l’equip de govern, i molt especialment des de l’alcaldia, estem oberts al diàleg per a reconduir la situació i situar-nos en un marc més estable per a què cada ú des de la seva posició pugui desenvolupar el seu treball sense interferències inútils i, al cap i a la fi, sense massa sentit.

M
agda Casamitjana i Aguilà
Alcaldessa de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document