Roses elabora un pla operatiu per potenciar el comerç de la ciutat

L’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de Roses ha encarregat la redacció d’un Pla operatiu per a equipaments comercials, amb el qual es definiran les accions que cal impulsar en el municipi -tant des de l’administració pública com des del sector privat- per a l’activació i millora del comerç rosinc i per a la seva adaptació a les necessitats dels consumidors.
comerços de Roses

comerços de Roses

30/07/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’elaboració d’aquest pla comercial obeeix a l’interès municipal per buscar fòrmules que activin i millorin el comerç de Roses, considerat fonamental per al desenvolupament econòmic de la ciutat i per a la creació i manteniment de l’ocupació laboral. El pla és una eina de diagnosi i planificació, pensada perquè el comerç urbà tradicional assumeix nous reptes de futur, corregeixi les possibles mancances actuals i s’adapti als canvis d’hàbits de consum i als nous tipus de consumidors.

L’estudi també tindrà en compte com ha d’encaixar aquest comerç dins el model global de la ciutat. Es tracta de dissenyar el model comercial més idoni per a Roses, en coherència amb les perspectives de desenvolupament urbanístic previstes en el municipi.

En el moment actual, el Pla està en la seva fase de diagnosi, on s’estan recollint dades entorn a les característiques comercials de Roses, els formats i l’oferta que la integren, el perfil i necessitats dels consumidors, l’oferta comercial sedentària i no sedentària, l’entorn urbanístic (accessos, aparcaments, infraestructures i serveis, ...), etc.

En una segona fase, i en base a aquesta informació recollida, el Pla operatiu per a equipaments comercials, definirà el programa d’actuacions que cal seguir, determinant els agents que han de dur a terme cadascuna de les accions que han d’activar el nou model comercial (convenis i acords entre administracions i persones físiques o jurídiques,...) i establirà el calendari de programació en base a prioritats i actuacions previstes.

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica es preveu que el pla estigui llest a finals d’any, de cares a començar a treballar en les accions proposades a partir del 2010.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document