Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / Històric / Roses endegarà un tram no cobert de la riera Ginjolers per facilitar l’accessibilitat i la millora paisatgística

Roses endegarà un tram no cobert de la riera Ginjolers per facilitar l’accessibilitat i la millora paisatgística

La primera fase del projecte consistirà en l’endegament del tram de riera situat per sobre de l'estació d'autobusos. L'actuació té per objectius el condicionament de l’accés a la zona residencial adjacent de nova construcció, la incorporació d’un nou vial alternatiu de circulació a l’àrea del Mas Oliva, i iniciarà, a més, la transformació paisatgística de la riera no coberta.
àmbit actuació

àmbit actuació

26/01/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aquesta setmana el consistori ha aprovat la contractació que li permetrà adjudicar properament les obres incloses en el projecte, dotades amb un pressupost de 234.000 euros. L’actuació correspon a la primera fase d’un projecte urbanístic més extens, consistent en la millora i integració paisatgística de més de mig quilòmetre (640 metres) de la riera Ginjolers, des del carrer Espronceda fins als carrers Londres i Oslo, i en la construcció d’un pont peatonal entre la plaça de la Victòria Catalana i el camí del Cementiri.

D’aquesta manera, la població incorporarà una nova zona verda de passeig i esbarjo que donarà continuïtat a la rambla de la riera Ginjolers, urbanitzada en els darrers anys.

Les primeres obres que s’han d’adjudicar properament consistiran en l’habilitació d’un tram de 185 metres que transcorre aigües amunt des del carrer Espronceda, on es construiran uns murs de contenció de terres que permetran la seva adaptació amb el nou carrer construït en la zona residencial contigua.

Es preveu que aquest nou vial millorarà la densitat circulatòria existent en l’actualitat a la carretera del Mas Oliva, ja que suposarà la incorporació d’un accés alternatiu a sectors de la població com la zona esportiva, la urbanització Mas Oliva o les escoles de la zona.

La següent fase prevista d’aquest projecte continuarà l’endegament fins al camí del Cementiri, amb la construcció de murs de pedra seca en el marge contrari de la Riera i la incorporació de camins de sauló que permetran la passejada per tota la zona. A més, s’enjardinaran els espais resultants entre el canal d’aigües centrals i els nous murs construïts amb ginjolers, arbusts i heures, i també s’instal·laran bancs i papereres a tot l’àmbit.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Imatge

àmbit actuació
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet