Roses engega un servei per donar suport als familiars de persones afectades per dependència

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses inicia avui, en col·laboració amb l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal, un nou servei de suport a familiars de persones afectades per dependència. L'objectiu és la millora de la qualitat de vida tant dels afectats com dels familiars i cuidadors d’aquestes persones, mitjançant un espai de suport grupal.
pt

pt

30/04/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les sessions estan concebudes com un espai d’interrelació entre persones afectades per aquesta situació, amb la finalitat d’incentivar l’intercanvi d’experiències, el suport i l’ajuda mutus que permetin alleugerir la tasca diària de tenir cura d’una persona amb dependència, la qual pot comportar en moltes ocasions esgotament físic i emocional.

 

La finalitat és que les famílies trobin l’ajut, el suport i la informació que els facilitin el conviure amb les dificultats d'atendre una persona amb dependència, així com potenciar la relació amb altres persones que viuen una situació similar, compartint experiències i diferents maneres d'afrontar la situació.

Al llarg de les dotze sessions que es realitzaran i que s’inicien avui, que estaran conduïdes per una psicòloga de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, es proporcionarà informació sobre diferents situacions de dependència, habilitats per la cura, l’aprenentatge d’estratègies per adaptar-se al procés de la malaltia, incidir en la cura del mateix cuidador i formació en la gestió de les emocions.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document