Roses, entrada al Mediterrani del Tour à Voile

Roses rebrà la flota de la 35a edició del Tour de France à la Voile (Volta a França a Vela) entre el 18 i el 21 de juliol. Gràcies a la col·laboració conjunta de l'Ajuntament de Roses, el GEN Roses, l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i el Port de Roses, aquesta serà la segona ocasió en què la prestigiosa regata gal·la recali en el port rosinc per iniciar el tram final de navegació pel Mediterrani.
Tour à voile (edició 2007)

Tour à voile (edició 2007)

16/05/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aquesta cèlebre regata compta amb la particularitat de realitzar-se en embarcacions monotip, fet que augmenta el valor de la victòria exigint a la tripulació una alta competitivitat i resistència. Des de la passada edició, el monotip escollit és el M 34 de la drassana Archambault.

En total, seran 8 les ciutats que rebin als competidors. El port de partida serà Dunkerque, on el 27 de juny les tripulacions participants acabaran amb els últims detalls per començar una frenètica activitat que, en 19 dies, els portarà a recórrer la costa Atlàntica i la costa Mediterrània de França, fins a la Seyene- Sud mer. No hi haurà descans. L'endemà d'arribar de l'etapa d'enllaç entre ports es realitzaran recorreguts costaners i tècnics.

L'etapa a Roses

Roses és un municipi a l'abric d'un golf que ofereix immillorables condicions de navegació, amb una mitjana de 330 dies a l'any amb vent suficient per a la pràctica de la vela. Una situació ideal per a un camp de regates en el qual es desenvolupen esdeveniments de caràcter internacional. Tal i com acrediten els esdeveniments nàutics d'alt nivell programats per aquest any, entre els quals destaquen 3 Campionats d'Europa, un Campionat Mundial i l'Etapa del Tour de France à la Voile. Una realitat que acaba de començar a caminar i proposa una singladura d'esdeveniments d'alt nivell durant els propers 3 anys.

Durant l'Etapa a Roses, el Tour de France à la Voile oferirà un village obert al públic des del dimecres 18 de juliol fins al dissabte 21 de juliol, en el qual es proposen animacions, l'actuació de músics locals i la possibilitat de seguir les regates des de terra mitjançant geoposicionadores i animació en 3D.

Trenta-cinc Voltes

El Tour de France à la Voile és una data destacada en el calendari de regates del país veí. Va ser creada en 1978 per Bernard Decré i continua unint ports de la costa Atlàntica de França i la Costa Blava del Mediterrani, en aquesta ocasió amb l'oportunitat de la inclusió del Port de Roses. El gran atractiu d'aquesta regata és que des dels seus inicis s'ha disputat en vaixells monotip que s'actualitzen mitjançant un concurs en el qual participen dissenyadors i drassanes. Des de l'edició anterior, el vaixell escollit és el M34 dissenyat per Joubert/Nivell/Mercier i construït per la drassana Archambault que, fins al moment, ha posat en l'aigua 24 embarcacions.

L'objectiu de la regata continua sent el mateix dels seus inicis: donar a conèixer les riqueses dels pobles costaners i millorar l'habilitat i resistència de les tripulacions.

Les etapes del Tour de France à la Voile 2012 seran les següents:

Atlàntic

Dunkerque: del 27 juny al 4 de juliol - 95 milles rumb directe (176 km)
Dieppe: del 5 al 8 de juliol - 190 milles (352 km)
Saint-Cast Li Guildo: del 10 a l'11 de juliol - 75 milles (140 km)
Roscoff: del 12 al 13 de juliol - 230 milles (426 km)
Talmont Saint-Hilaire: del 14 al 16 de juliol - 780 Km de carretera

Mediterrani

Roses: del 18 al 21 de juliol- 62 milles (115 km)
Gruissan: del 22 al 23 de juliol - 124 milles (230 km)
La Seyne Sud-Mer: del 25 al 26 de Juliol

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document