Roses es posiciona com a líder espanyol en l'organització de macro-esdeveniments nàutics

Roses inicia aquest 2012 una gran aposta per la celebració d'esdeveniments nàutics d'alt nivell, fet que la converteix en el municipi espanyol líder pel que fa al nombre de campionats d'Europa i del Món. La repercussió pel municipi s'ha previst en 12.000 estades i un impacte econòmic de 2 milions d'euros, i permetrà desestacionalitzar la temporada turística del municipi, ja que els campionats tindran lloc a partir de l'abril i fins al mes d'octubre.
Presentació Campionats

Presentació Campionats

02/02/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Al llarg d'aquest any 2012 se celebraran a Roses els següents esdeveniments nàutics:

- Setmana Catalana de Vela
- Campionat d'Europa 29rXX
- Campionat del Món Slalom Windsurf Femení
- Campionat d'Europa Salom Windsurf Masculí
- Tour de França de Vela
- Campionat de Catalunya de Llagut
- Campionat de Catalunya Laser std.
- To Be Laser Master
- Campionat d'Europa Laser Masters

Poder organitzar 3 campionats d'Europa i un campionat del Món demostra el gran potencial geogràfic que té Roses per a la pràctica dels esports nàutics, amb una badia de 9 milles de diàmetre, més de 350 metres lineals d'accés al mar i 330 dies a l'any amb condicions de vent òptim per a navegar a vela. També demostra la gran confiança organitzativa que dipositen en Roses les diferents federacions i organismes internacionals
a l'hora de concedir l'organització d'aquests esdeveniments, arran també de l'exitosa experiència de l'organització d'esdeveniments d'aquestes característiques, com el Campionat del Món Laser 2007 que va comptar amb la participació de més de 400 embarcacions.

Aquest calendari d'esdeveniments nàutics ha estat possible gràcies als esforços de dues entitats; el GEN Roses (Grup d'Esports Nàutics) que aporta la coordinació del projecte i l'Estació Nàutica Roses - Cap de Creus, la plataforma amb més d'un centenar d'empreses de serveis associades. Les dues entitats compten amb el suport de l'Ajuntament de Roses.

El pressupost per a l'organtizació d'aquests esdeveniments durant el 2012 és de 230.000€ que es cobrirà íntegrament amb les inscripcions (32%), l'explotacio d'espais i vendes (11%), patrocinis privats (40%) i aportacions públiques (17%).

Pel que fa al nombre de participants, les diferents competicions suposaran prop de 4.000 participants i uns 2.000 acompanyants, que s'allotjaran a Roses entre 1 i 6 nits, en funció de la durada de cada competició.
 

Setmana Catalana de Vela

Roses té confirmada l'organització de la Setmana Catalana de Vela en les tres properes edicions (2012, 2013 i 2014). Aquesta competició acull un miler de partipants al llarg dels tres dies en què se celebra, i que representa la 30è edició. El fet d'acollir aquesta competició és especial per Roses, ja que és aquí precisament on va iniciar-se ara fa 30 anys.

Campionat d'Europa 29rXX
A l'any de celebració dels Jocs Olímpics 2012, el 29rXX té un especial protagonisme pel fet de ser un dels tres candidats a convertir-se en el High Performance Double Handed Women boat per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.

Apostar per aquesta classe és apostar pel futur: per aquesta raó obrim les portes del nostre club a l'associació internacional de 29rXX per a disputar el Campionat d'Europa a Roses.

La velocitat i espectacularitat d'aquest vaixell, de nova generació amb tota l'enginyeria nàutica actual, és un dels grans valors afegits d'aquesta competició.

Campionat d'Europa Windsurf Slalom Masculí
Campionat del Món Windsurf Slalom FemeníAquests dos campionats són de gran rellevància pel que fa a acollir regatistes del circuit internacional, tant professionals com semi professionals. Els millors windsurfistes internacionals participen en aquests esdeveniments, on es lliuren premis en metàl·lic de 10.000€.

Campionat d'Europa Laser Master
Després de l'èxit organitzatiu i de participació del World Laser Masters 2007 -amb més de 400 embarcacions participants- la Internacional Laser Class Association ha concedit a Roses l'oportunitat d'organitzar aquest any el Campionat d'Europa d'aquesta categoria.

Durant una setmana navegaran a la badia de Roses representants de més de 15 països.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document