Roses es prepara per acollir l’etapa del Tour de França a Vela

L’Ajuntament de Roses i Port de Roses estan treballant en la preparació dels espais i serveis necessaris per acollir, els propers 22 i 23 de juliol, la realització d’una de les etapes del Tour de Vela que s’està celebrant a França al llarg d’aquest mes. La instal·lació d’un gran village d’animació de 2.000 m2, dels estands oficials del Tour, i d’un gran espai destinat a l’equip d’assistència habilitat per a 500 persones, són algunes de les infraestructures que requerirà la celebració de l’etapa.
11/07/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Tour de França a Vela, que se celebra des de l’any 1978, està considerada la principal competició de vela anual de França i és un referent esportiu internacional. Durant el mes de juliol, els participants recorren gran part de la costa francesa, des del Canal de la Manxa fins a la costa Mediterrània de Marsella. Enguany, a més, el tour navegarà per aigües catalanes fins a la badia rosinca. Els participants es divideixen en les categories general, amateurs i estudiants, i tots ells competeixen amb un mateix tipus de veler anomenat "Mumm 30", de 9,4 metres d’eslora.

Aquests dies, el consistori rosinc i Port de Roses treballen en els preparatius per acollir tant les embarcacions participants, com totes les activitats d’organització i d’animació que participen en el Tour. Un dels grans atractius d’aquest esdeveniment serà la instal·lació d’un gran centre d’animació al Port de Roses, l’anomenat village d’animació, format per stands esportius, jocs, botigues, un podium, pantalles gegants, bar, etc. Aquest centre lúdic porta entre 20.000 i 40.000 visitants a cada etapa i romandrà obert al públic el diumenge 22 i el dilluns 23 de juliol.La trentena d’embarcacions participants s’instal·laran en un pontó situat al Port de Roses, al costat de l’àrea de restauració i comerços. El village oficial, amb 1.500 m2 destinats als estands de l’organització, recepció i premsa, també se situarà al Port Esportiu.

Per últim, l’Ajuntament destinarà un espai de 9.000 m2 a l’equip d’assistència format per unes 500 persones, encarregades de les tasques de muntatge i desmuntatge dels village, així com de l’assistència i desenvolupament de l’esdeveniment esportiu. Aquest recinte, situat en els terrenys de l’antic Càmping Bahía de Roses, es condicionarà durant els propers dies amb les instal·lacions elèctriques, d’aigua, serveis sanitaris, dutxes, recollida de residus, serveis de neteja, etc, necessaris. 

Tot i que la flota de participants arribarà la tarda de diumenge provinent del port de Saint-Cyprien, l’etapa de competició pròpiament dita se celebrarà l’endemà. La sortida està prevista a les 12.30 h i l’arribada serà cap a les 16 h. El públic podrà seguir el desenvolupament de la regata durant tot el dia, des de qualsevol punt del passeig rosinc. L’entrega de premis tindrà lloc a les 19 h del mateix dilluns, al village oficial, i comptarà amb l’assistència d’organitzadors i autoritats.  

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document