Roses i Céret signen un conveni per impulsar intercanvis juvenils transfronterers

Aquest matí ha tingut lloc a la sala d’actes del consistori rosinc la signatura del conveni de cooperació transfronterera entre els ajuntaments de Roses i Céret, amb el qual s’estableix la posada en marxa de diverses accions educatives, esportives, culturals i solidàries entre ambdues poblacions. Les activitats que formaran part d’aquest programa estan dirigides a joves d’entre 12 i 15 anys.
Signatura conveni Roses-Céret

Signatura conveni Roses-Céret

23/04/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Una delegació de l’Ajuntament de Céret encapçalada pel seu alcalde, Alain Torrent, ha visitat avui el municipi de Roses per prosseguir les converses sobre el programa d’intercanvi transfronterer entre els dos municipis. Aquesta iniciativa s’emmarca en el pla de cooperació "Pirineus Joves" impulsat per la Direcció Departamental de Joventut, Salut i Esports dels Pirineus Orientals (França) i pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà per al període 2009-2011.

 

El pacte signat aquest matí a Roses estableix la realització d’intercanvis juvenils i d’accions educatives entre joves de 12 a 15 anys, dins els àmbits de l’educació per la ciutadania, l’intercanvi cultural i lingüístic, la descoberta del patrimoni i l’esport.

 

La primera de les activitats tindrà lloc el proper dissabte, 25 d’abril, amb una jornada esportiva i informativa sobre salut i alimentació que tindrà lloc a Céret, i en la qual participaran deu joves rosincs. A partir d’aquí, durant el període 2009-2011, tindran lloc en els dos municipis diferents intercanvis i jornades de multiactivitats per fomentar la participació i coneixement mutu entre els joves de les dues poblacions.

Durant la visita realitzada avui per la delegació francesa, s’han visitat diversos equipaments municipals, com ara el CAR Jove, el Port Esportiu, la Ciutadella i el seu museu. També han aprofitat la celebració de la diada de Sant Jordi per visitar les tradicionals parades de roses i llibres instal·lades avui a la plaça Catalunya. Aquesta festivitat ha estat present també durant l’acte de signatura del conveni de col·laboració, quan els dos alcaldes s’han intercanviat llibres i una rosa.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document