Roses i Castelló d’Empúries creen la Borsa d’Habitatge de Lloguer Social Supramunicipal

El ple municipal de l’Ajuntament de Roses celebrat ahir va aprovar la creació, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, d’una Borsa d’Habitatge de Lloguer Social Supramunicipal encarregada de facilitar l’accés a l’habitatge a persones en risc d’exclusió residencial, tot augmentant l’oferta de pisos de lloguer a preus assequibles.
29/07/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Borsa d’Habitatge de Lloguer Social Supramunicipal serà l’encarregada de desenvolupar el Programa de Mediació per al Lloguer Social impulsat per la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu augmentar l’oferta de pisos de lloguer a preus moderats. Per aconseguir-ho, els propietaris que incorporen els seus pisos a la borsa es beneficien de forma totalment gratuïta de diverses garanties i avantatges, com ara tot allò que fa referència a la gestió de l’arrendament, la supervisió del bon ús dels habitatges, les pòlisses multirisc de la llar, la gestió de fiances i les pòlisses per cobrir els possibles impagaments o els actes vandàlics.

Atesa l’experiència de la Borsa d’Habitatge de Castelló d’Empúries, ja en funcionament, l’Ajuntament castelloní serà l’encarregat de les tasques de gestió de la Borsa Supramunicipal, mentre que Roses prestarà el nivell d’informació entre els seus ciutadans. Així, les dependències municipals rosinques acolliran properament un tècnic encarregat de l’assessorament a propietaris i sol·licitants, així com de la tramitació dels ajuts al lloguer de la Generalitat, de les Rendes Bàsiques d’Emancipació per a Joves, i de la rehabilitació d’habitatges desocupats.

D’altra banda, el consistori rosinc impulsarà a partir del 2009 l’anomenada Oficina Local d’Habitatge, encarregada de gestionar les sol·licituds d’ajuts per a la rehabilitació del parc d’habitatges construïts, les sol·licituds d’informes d’idoneïtat, les cèdules d’habitabilitat, etc, serveis que oferirà també als ciutadans de Castelló d’Empúries.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document