Roses i la Generalitat donen feina a 14 aturats amb dos nous plans d’ocupació

L’Ajuntament de Roses i el Govern de la Generalitat han iniciat l’any 2010 impulsant dos nous plans d’ocupació adreçats a la contractació de persones en situació d’atur. El delegat de Govern, Jordi Martinoy, la directora territorial del SOC, Glòria Plana, i l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, han visitat el 10 de febrer un d'aquests plans ocupacionals al Far de Roses, on un equip de persones treballa en la rehabilitació d’un mur de pedra.
Visita Pla d'Ocupació

Visita Pla d'Ocupació

10/02/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Gràcies a l’acord entre el consistori rosinc i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), un total de 14 persones aturades tenen feina des del passat mes de gener. Els plans s’allargaran fins al proper mes de juny, estan subvencionats pel SOC amb una aportació de 115.000 euros, i té per finalitat la formació professional dels participants amb l’objectiu de facilitar-ne la seva posterior incorporació al món laboral. En el conjunt de les comarques gironines, la implantació dels plans d’ocupació ha suposat la creació de 438 contractes laborals i una inversió de 3,5 MEUR.Pel que fa a les tasques dels dos plans ocupacionals que estan actualment en marxa a Roses, trobem, d’una part, el Pla de protecció i manteniment de zones naturals i periurbanes, que ha suposat la contractació d’un total de 9 persones (8 peons i 1 coordinador). Les tasques encarregades són la recuperació de parets de pedra seca i el manteniment de zones naturals. En el moment actual, aquest equip es troba consolidant i arranjant el mur de pedra que separa el recinte del Far rosinc amb el camí de ronda adjacent.

D’altra banda, el Pla d'ocupació d'educació i sensibilització cívica i medi ambiental ha suposat la contractació de 5 persones aturades (4 informadores i 1 coordinadora). En aquest cas, desenvolupen una funció informativa i de sensibilització de la població a nivell mediambiental, tant en establiments comercials com en domicilis, parant una especial atenció a la separació i lliurament de residus i al foment de l’ús de la Deixalleria Municipal. També col·laboren amb les campanyes d’informació, sensibilització i educació ambiental que es duen a terme des de l’Ajuntament, com és l’actual cas de la posada en marxa de contenidors soterrats al passeig Marítim.

L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, ha manifestat la seva voluntat de continuar participant en aquells projectes que possibilitin l’aportació de llocs de treball al municipi i que ofereixin sortides laborals i formatives per als aturats. En aquest sentit, el consistori rosinc té intenció de concórrer a la nova convocatòria dels Plans d’Ocupació Local anunciada per la Generalitat per a aquest 2010. El delegat del Govern, Jordi Martinoy, ha destacat la importància de prioritzar les polítiques socials en aquests moments i ha elogiat el treball conjunt entre l’Ajuntament i la Generalitat.
 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document