Roses inicia la Campanya de Suquet de Peix 2011-2012

La campanya del Suquet de Peix de Roses va nèixer amb la voluntat de donar un reconeixement a la qualitat gastronòmica ofertada pels establiments de restauració local i, alhora, de posicionar el plat típic per excel·lència de Roses, el Suquet de Peix. Enguany, l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses, la Cofraria de Roses i l’Estació Nàutica col·laboren plegats per continuar promocionant l’excel·lència de la gastronomia local i la qualitat del seu peix.
Presentació campanya Suquet de Roses

Presentació campanya Suquet de Roses

16/09/2011 00:00 -    
La campanya del Suquet de Peix comença aquest divendres 16 de setembre, amb la seva presentació al Mas d’en Coll de Roses, on la Confraria de Pescadors de Roses ofereix un Suquet de Peix de Roses meridat amb un vi del mateix Mas d’en Coll.

Ara bé, més enllà d’aquesta data puntual, els restaurants del municipi adherits al “Suquet de Peix de Roses 2011-2012” oferiran al llarg de tot l’any la possibilitat de degustar aquest plat identitari de la població. Per adherir-se a la campanya, els establiments han de reunir una sèrie de requisits, com oferir suquet de peix de Roses de manera permanent a la seva carta, especificant amb quin tipus de peix està elaborat; tenir a disposició dels clients vins i oli D.O. Empordà; i tenir l’establiment obert al públic durant un període mínim de cinc mesos l’any.

El darrer requisit és treballar amb peix fresc de Roses, i especificar-ho d’aquesta manera a les cartes. Aquest punt parteix de la premissa que diu que la qualitat de qualsevol plat es basa en la matèria primera amb la qual s’elabora. En el cas del Suquet de Roses, doncs, aquesta qualitat es garanteix gràcies a l’arribada de peix fresc a la llotja de Roses a diari.

La Cofraria de Pescadors premiarà els restaurants que compleixin aquests requisits amb un Distintiu de Qualitat, que reconeixerà que l’establiment treballa amb “Peix fresc de Roses”. El mateix dia 16 de setembre s’entreguen les plaques identificatives dels restaurants que portaran la bandera de la gastronomia local. En aquest moment s’entregaran els DVD perquè cada restaurant pugui obsequiar als seus clients que es decantin pel Suquet.
Amb la celebració d’aquestes jornades gastronòmiques es volen difondre els trets més significatius de la cuina rosinca, estretament vinculada al món de la pesca i a les tradicions marineres. De fet, la recepta del Suquet de Peix, basada en una combinació de peix i patates, va néixer dels pescadors de la vila que la cuinaven a les cales, a les barques i a les llars de la població. Amb el pas del temps, aquesta recepta casolana s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes típicament mediterranis.

Enguany, la cooperació entre la Cofraria, l’Estació Nàutica i l’Àrea de Turisme ha d’ajudar a consolidar aquest plat en el panorama gastronòmic català, a través de l’edició de material gràfic, la difusió a diversos mitjans de comunicació especialitzats o dirigits a clients potencials del producte gastronòmic rosinc. Es farà també un DVD amb imatges del producte Suquet de Peix de Roses, des de l’aigua al plat, amb què s’obsequiarà els clients que degustin aquest plat tradicional en algun dels restaurants adherits. Enguany, a través del web de l’Estació Náutica, www.holaroses.com, es sortejaran menus de degustació de Suquet.

La convocatòria ha tingut una gran acceptació entre els establiments de la vila, i un total de 15 restaurants s’han adherit a la campanya: Restaurant Rocfort, Hostal Risech, Restaurant Cal Negre, Restaurant Ca la Valeria, Restaurant La Cuina d’En Norat, Restaurant Roca, Restaurant Canyelles Platja, Restaurant La Cala, Restaurant La Barretina, Restaurant Almadraba Park, Restaurant Sodemar, Restaurant Llevant, Restaurant Restaurant Bitakora, Restaurant Ca la Margarita i el Restaurant L’Art de Com.Ber.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document