Roses inicia una campanya de reciclatge al mercat ambulant dels diumenges

A partir del proper diumenge 17 de maig, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Roses engegarà una campanya d’educació ambiental en els mercats ambulants de roba i de fruita i verdura que tenen lloc tots els diumenges a la població. L’objectiu és sensibilitzar els marxants sobre la importància d’una correcta segregació dels residus i, alhora, contribuir a la reducció de la brutícia que es genera en els carrers i places que envolten aquests mercats.
Distintitu Jo Reciclo

Distintitu Jo Reciclo

13/05/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les principals fraccions que s’originen en el mercat setmanal són rebuig, plàstic, paper i cartró, motiu pel qual el consistori rosinc ha instal·lat en les immediacions d’aquests mercats, contenidors aptes per al seu reciclatge. A més, durant els sis mesos que durarà aquesta campanya, també es traslladarà cada diumenge fins a la zona de mercat un camió-premsador per a la recollida de cartró. 

A partir de diumenge, un cop informats de l’existència d’aquests dispositius i del seu correcte ús, els marxants rebran la visita d’un equip d’educadors ambientals que atendran les seves consultes i que realitzaran un seguiment del comportament i evolució en la segregació de residus de cada parada, així com en la neteja de les parcel·les assignades a cada marxant.

Un cop verificada la correcta aplicació de les pautes marcades, els educadors lliuraran als venedors que assoleixin els objectius, un distintiu-imant amb el lema "Jo Reciclo". Amb aquesta campanya es dóna continuïtat a les actuacions de reciclatge impulsades l’any passat, temporada durant la qual un 80,5% dels marxants van assolir els objectius marcats per l’Ajuntament i que van permetre recollir més de 500 kg de paper i cartró per dia.

En l’actualitat, el nombre de parades que integren el mercat de la roba que se situa cada diumenge a l’aparcament posterior de la Ciutadella està al voltant de les 180, mentre que, en el cas del mercat de fruita i verdura que s’instal·la a tocar del mercat municipal cobert, en són una vintena.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document