Roses millora l’entorn urbà soterrant les línies elèctriques aèries

Dilluns 21 de febrer, s’inicien a Roses els treballs de millora de les línies elèctriques aèries existents en l’àmbit del carrer de Lluís Companys i la plaça Pep Ventura. Aquesta serà la primera actuació inclosa en el Pla d’eliminació de línies elèctriques volades que el consistori vol impulsar, per millorar el paisatge urbà i modernitzar les línies en aquelles àrees de la població on les instal·lacions estan obsoletes.
Línies aèries plaça Pep Ventura

Línies aèries plaça Pep Ventura

17/02/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les obres que s’iniciaran el proper dilluns, pressupostades en 55.000 euros, consistiran en el soterrament del cablejat de les línies elèctriques de baixa tensió tant a la plaça Ventura com en els encreuaments del carrer Lluís Companys, mentre que a la resta de trams d’aquest carrer el cablejat es graparà en façana. Aprofitant l’actuació, se substituiran també els cables convencionals existents fins ara, per d’altres trenats dotats d’aïllament.

D’aquesta manera, a més de millorar la seguretat en la instal·lació de baixa tensió, s’aconsegueix una important millora estètica i de qualitat del paisatge urbà, ja que es reduirà considerablement l’impacte visual que fins ara representaven aquestes línies volades.

El Pla
d’eliminació de línies elèctriques aèries preveu la substitució progressiva d’aquest tipus de cablejat en aquells punts de la població on, atesa l’antiguitat de les línies, encara es mantenen criteris d’instal·lació totalment obsolets avui dia. El pla es preveu desenvolupar gradualment fins a l’any 2014 i compta amb el finançament del Fons Financer per a la Modernització de les Infraestructures Turístiques (FOMIT).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document