Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / Històric / Roses ofereix quaranta tres places noves de llar d’infants per al proper curs

Roses ofereix quaranta tres places noves de llar d’infants per al proper curs

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el lloguer dels terrenys on s’instal·larà el mòdul destinat a acollir els serveis de la nova llar d’infants municipal durant el temps que durin les obres de construcció del nou equipament. El mòdul seleccionat té una superfície de 325 m2, disposa de calefacció i aire condicionat, i ha estat ideat especialment per realitzar els serveis de llar d’infants.
Terrenys mòdul llar d'infants

Terrenys mòdul llar d'infants

Exterior mòdul

Exterior mòdul

Interior mòdul

Interior mòdul

27/04/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El mòdul escollit per l’Ajuntament compta amb una zona de recepció de mainada, quatre aules, un menjador, una aula polivalent, una zona de canviadors, magatzem i despatx. Aquesta instal·lació ha estat construïda expressament per realitzar les funcions de llar d’infants, motiu pel qual està perfectament adaptada a les necessitats dels més petits, i compleix la normativa específica d’aquests centres educatius.

Un altre dels motius valorats en el moment de la selecció ha estat que la unitat disposa de sistema de calefacció i aire condicionat, amb el qual es garanteix una òptima temperatura de les instal·lacions durant tot l’any.

Definitivament, el nou mòdul s’ubicarà en uns terrenys situats entre els carrers Miquel Coll i Caritg i Francesc Sunyer i Capdevila, i no entre aquest darrer i la Gv. Pau Casals com s’havia previst inicialment. Els nous terrenys s’han considerat més adients, ja que estan més protegits de tramuntana i del trànsit existent a la Gran Via, i molt propers a l’escola Jaume Vicens Vives, centre des d’on se subministrarà cada dia el menjar a la llar.

D’aquesta manera, a més, es deixa lliure l’espai d’aparcament existent a la Gran Via, molt necessari durant els mesos d’estiu, que és quan es portaran a terme els treballs d’instal·lació del mòdul prefabricat.

Els terrenys de la nova ubicació tenen una superfície total de 700 m2, la qual cosa permetrà el condicionament de l’espai exterior sobrant (quasi 400 m2) com a zona de jocs, així com l’habilitació d’un sorral per als escolars més petits.

La nova llar entrarà en funcionament a partir del proper mes de setembre, amb una capacitat per a 43 places (24 del curs corresponent a P1 i 19 de P2). Amb aquesta actuació, l’Ajuntament preveu cobrir la totalitat de la demanda existent al municipi en places d’educació infantil, solucionant així el problema del curs anterior, en què 33 sol·licituds van quedar sense plaça.

El termini d’preinscripció per a les llars d’infants municipals de Roses s’obrirà el proper dimarts 2 de maig, a l’oficina d’escolarització de l’Ajuntament situada a la Casa del Mar (carrer Tarragona, núm. 83). Del 2 al 5 de maig l’horari d’aquesta oficina serà de 15.30 a 18.30 h, mentre que del 8 al 15 de maig, obrirà també als matins, de 10 a 13 h.

Paral·lelament a aquestes gestions, l’Ajuntament espera rebre durant els propers dies el projecte arquitectònic que ha encarregat per a la construcció de la nova llar d’infants municipal. L’objectiu és que les obres puguin iniciar-se el proper mes de juliol, la qual cosa permetria disposar del nou centre durant el darrer trimestre escolar del curs 2006-2007.

La nova Llar d’Infants es construirà en el mateix solar del CEIP Vicens Vives. Consistirà en un edifici de planta baixa d’uns 600 m2, amb capacitat per a cinc aules (i previsió per a dues més), dormitoris, sala de canvis i lavabos. L’edifici també inclourà una gran sala polivalent apta per a la realització d’activitats com menjador o psicomotricitat, un ampli porxo, un despatx, una sala per al personal, un magatzem i les sales de maquinària i neteja.

A més de la construcció del nou edifici, el projecte tindrà en compte la urbanització del pati polivalent per a ús propi de la llar, amb la creació d’una zona de jocs infantils i un altre espai arbrat amb zones de sorral.

Per últim, es projectarà l’ampliació i reordenació del pati del Vicens Vives, el qual veurà compensada la pèrdua d’espai originada per la llar amb uns terrenys de la mateixa superfície adjacents a l’escola, que seran habilitats com a pati amb jocs infantils per als escolars del cicle de preescolar.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Imatge

Terrenys mòdul llar d'infants
Exterior mòdul
Interior mòdul
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet