Roses ofereix sessions d’acollida per facilitar l’acomodació i integració dels nouvinguts al municipi

Roses va iniciar el passat dilluns la primera de les sessions d’acollida organitzades conjuntament entre l’Ajuntament de Roses i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la qual aplegà una dotzena de participants. Les xerrades tenen per objectiu informar a les persones nouvingudes sobre totes aquelles temàtiques que poden ajudar-les en el seu establiment i integració en el municipi.
1a sessió d'acollida

1a sessió d'acollida

21/04/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les sessions d’acollida estan dirigides especialment a totes aquelles persones originàries o procedents d’altres països que s’han empadronat recentment a Roses, i centren la seva atenció entorn a aquelles temàtiques que tenen un major interès per a aquests col·lectius, com ara qüestions sobre empadronament, habitatge, salut, educació o aprenentatge de la llengua catalana.

L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer els serveis i recursos públics existents en el municipi, les diferents vies d’accés a aquests, així com informar sobre els drets i deures dels ciutadans i ciutadanes. D’aquesta manera es pretén augmentar el nivell d’autonomia i acomodació de les persones nouvingudes o d’aquelles que fa poc temps que viuen a Roses.

Les xerrades es desenvolupen al llarg de tres dies i tenen lloc al Teatre Municipal de Roses. Durant la primera jornada es presenten les qüestions relacionades amb empadronament, habitatge, taxes i contribucions i seguretat ciutadana. La segona sessió gira entorn a justícia i assessorament legal, bescanvi del permís de conducció i orientació laboral, mentre que el darrer dia es reserva a la informació relacionada amb sistema sanitari i maternitat, educació, escola d’adults i serveis socials.

Per tal d’aconseguir la màxima participació, l’agent d’acollida del consistori rosinc és l’encarregat d’informar sobre la realització d’aquestes sessions als nouvinguts que s’empadronen en el Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) de l’Ajuntament. Els interessats a assistir a les xerrades poden inscriure’s els dimecres i divendres al matí, contactant amb l’agent d’acollida del SAC.

A partir d’ara, les sessions d’acollida es repetiran de manera periòdica al Teatre Municipal de Roses, cada dos mesos.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document