Roses posa en marxa una línia experimental de transport urbà

A partir de l'1 de desembre, els ciutadans de Roses disposaran d’una nova línia de transport urbà que transcorrerà al llarg del nucli de la població, comunicant-lo amb les urbanitzacions del municipi que fins ara no disposaven de cap transport de connexió amb la vila. El servei funcionarà de manera experimental fins al 30 de juny de 2008.
Bus

Bus

27/11/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La nova línia de transport recorrerà un total 12,7 km, amb un temps de recorregut de 45 minuts, i un total de 15 parades. L’inici de la línia se situarà a l’Oficina de Turisme per, a continuació, realitzar parada a les Urbanitzacions Mas Fumats, Mas Boscà i Mas Mates, des d’on es tornarà a l’Oficina de Turisme. La resta del recorregut circularà pel passeig Marítim, Av. de Rhode, Port Esportiu, rotonda del Moll, Riera de la Cuana, Estació d’Autobusos, Mas Oliva (Club de Tennis), Piscina Municipal i CAP.

El servei funcionarà tots els dies de l’any, amb excepció del 25 de desembre i l’1 de gener. Els diumenges i festius d’hivern (d’octubre fins al 15 de juny), el servei finalitzarà a les 14 h. L’interval de sortides establert des de l’Oficina de Turisme serà el següent: 9 h, 11 h, 12 h, 13 h, 15 h, 18 i 19 h.

Aquesta nova línia de transport passarà a complementar els dos serveis existents en l’actualitat, els quals circulen entre el centre de la població (Oficina de Turisme), i les urbanitzacions de Canyelles Grosses i Santa Margarita respectivament.

La línia experimental permetrà al consistori detectar els usos reals de la població en matèria de transport públic, amb la finalitat de cercar el servei que millor s’adapti a les seves necessitats. Amb aquest objectiu, una comissió integrada per regidors, tècnics municipals i un representant de l’empresa Autocares Viñolas, SL (concessionària del servei), analitzarà els resultats del servei, així com la seva continuïtat, modificació, etc, després del període de prova establert fins al 30 de juny de 2008.

El cost originat per la implantació del servei serà sufragat en part pel propi consistori, a raó de 0,98 € per viatger transportat, i fins a un import total de 98.000 € anuals (l’equivalent a 100.000 passatgers).

Per la seva part, l’empresa concessionària, Autocares Viñolas SL, incorporarà a la línia experimental un nou autobús urbà de 12 metres de llargada, adaptat al codi d’accessibilitat i al transport de menors. Les parades seran senyalitzades horitzontalment i verticalment.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document