Roses pren mesures contra els massatges il·legals a les platges

Durant el matí d'avui, 7 de juliol, la Policia Local de Roses, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han realitzat un dispositiu conjunt a Roses per a la localització i denúncia de les persones que realitzen massatges a la platja, coincidint amb la temporada estival. L’operació, que ha finalitzat amb la detenció de deu persones, té per objectiu actuar contra aquesta pràctica il·legal, atenent el risc que suposa per a la salubritat i higiene públiques i el perill sanitari que pot representar per als seus usuaris.
Material requisat

Material requisat

07/07/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En el dispositiu d’aquest matí, els efectius policials s’han centrat a localitzar i denunciar les persones que realitzen massatges a la platja i cobren per aquest servei. Aquesta activitat està prohibida per la normativa municipal i sol realitzar-se en èpoques de més afluència de turistes, representant un perill per als seus usuaris ja que són realitzats sense cap tipus de control ni garantia sanitaris.

El dispositiu s’ha realitzat amb efectius de paisà i uniformats de la Policia Local i de mossos d’esquadra. Els agents s’han situat a les platges urbanes del terme municipal de Roses -des de Santa Margarita fins al Port Esportiu, així com a les platges de Palangrers, Canyelles i Almadrava-, per tal de detectar les persones que oferien massatges, a canvi de diners.

En total s’han localitzat 11 persones, totes de nacionalitat xinesa, que han estat identificades i denunciades per la Policia Local de Roses. S’ha procedit també a l’enretirada del material emprat per als massatges, com olis, cremes, tovalloles, etc.

Per la seva part, la Policia Nacional ha traslladat aquestes persones a Figueres per tal de comprovar la seva situació administrativa i ha comprovat com 10 de les 11 persones es trobaven en situació irregular. Per aquest motiu aquestes persones han quedat detingudes pels efectius del Cos Nacional de Policia.

Amb la realització d’aquest operatiu es vol dissuadir i eradicar aquest tipus de pràctiques a les platges rosinques, activitat prohibida per l’Ordenança municipal reguladora dels usos i activitats en el domini públic marítim-terrestre de la població, i atenent especialment els riscos sanitaris i de salubritat que comporten. 

Des del consistori rosinc es vol posar tot l’èmfasi en advertir a possibles usuaris i clients d’aquests serveis, del fet que aquests massatgistes no ofereixen les condicions higièniques ni de salubritat oportunes, ni disposen dels coneixements ni titulacions necessaris per a la realització d’aquesta pràctica amb les suficients garanties sanitàries.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document