Roses preveu uns casals d'estiu preparats per acollir 1.000 participants

L'Ajuntament de Roses ha iniciat la tramitació del concurs pel qual adjudicarà la realització dels Casals d'Estiu 2013 a una empresa especialitzada. El motiu és donar compliment a la Llei de Pressupostos de l'Estat 2013, que no permet una contractació directa d'aquest tipus de monitoratge temporal per part dels municipis. Tot i aquesta impossibilitat, el consistori vol garantir la continuïtat d'un servei que cada estiu aplega prop d'un miler de participants.
Casal d'Estiu a Roses

Casal d'Estiu a Roses

10/04/2013 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Mantenir els horaris, preus, espais de realització, tipologia d'activitats, places ofertades i, en la mida del possible, inclús el monitoratge que fins el passat any s'encarregava de conduir les activitats dels tres casals d'estiu municipals (Casal Esportiu, Casalet i Estiu Jove), són els principals objectius marcats per l'Àrea d'Esports i Joventut de l'Ajuntament per a l'adjudicació d'aquest servei.

La voluntat municipal és continuar oferint a les famílies de Roses durant els mesos de juliol i agost -període amb una forta activitat laboral i econòmica a la població-, els tres casals d'estiu (Casal Esportiu, Casalet i Estiu Jove), una molt bona opció per a la conciliació laboral i familiar, que compta amb un gran èxit de participació i que ofereix activitats lúdiques i educatives per a infants i joves dels 3 als 16 anys.

Així doncs, tot i que la Llei de Pressupostos de l'Estat per a 2013 impossibilita als municipis la contractació del personal temporal necessari per dur a terme aquestes activitats, l'Àrea d'Esports i Joventut del consistori no ha volgut prescindir de la realització dels casals, i ha hagut d'optar per la solució alternativa d'externalitzar aquest servei a través d'una empresa especialitzada. Amb l'objectiu de vetllar per la continuïtat i qualitat del mateix, a l'hora de l'adjudicació del servei, el consistori valorarà aspectes tals com l'adequació i qualitat del projecte educatiu proposat, l'organització horària i compliment o millora dels ràtios, el grau o nivell de titulació dels monitors, etc, a més de l'oferta econòmica.

Una altra de les preocupacions municipals és el manteniment de la contractació dels monitors i monitores que fins ara venien realitzant aquesta tasca. L'interès ve marcat tant per l'experiència i qualitat assolides per aquests joves en edicions anteriors, com pel fet que, en molts casos, aquests són estudiants del mateix municipi que troben en aquests casals una bona oportunitat laboral durant les vacances d'estiu.

Per això, tot i que aquesta contractació correspondrà a partir d'ara a l'empresa encarregada del servei, l'Ajuntament manté oberta la borsa de treball dels casals d'estiu amb la intenció de fer-la arribar a l'empresa adjudicatària, i facilitar així al màxim aquestes contractacions.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document