Roses promou la pràctica esportiva com a font de salut

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar la implantació en el municipi, conjuntament amb el Consell Català de l’Esport, d’un programa de promoció de la salut des de l’atenció primària. L’anomenat Pla d’Activitat Física, Esport i Salut, té per objectiu la lluita contra el sedentarisme i la millora de la qualitat de vida de les persones, tot fomentant l’esport com a eina terapèutica d’ús habitual en l’atenció primària.
Promoció esport saludable

Promoció esport saludable

29/04/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Conscient que el 40% de la població adulta és sedentària i de l’estreta relació entre alimentació i activitat física per prevenir importants malalties cròniques, el consistori rosinc ha aprovat la implantació d’aquest Pla d’Activitat Física promogut per la Secretaria General de l’Esport i el Departament de Salut de la Generalitat. La iniciativa es basa en la promoció dels hàbits saludables per prevenir malalties, mitjançant la recepta de l’esport.

El progama consisteix en una formació específica dels professionals de l’atenció primària de Roses, amb l’objectiu que aquests incorporin el consell i la prescripció de l’esport en la seva pràctica habitual i perquè coneguin quines són les activitats adequades a cada usuari.

D’altra banda, tècnics esportius del propi consistori i de la Generalitat, dissenyaran rutes saludables pel municipi, el traçat de les quals es materialitzaran en uns mapes que seran distribuïts entre la població. L’Ajuntament cedirà també els seus equipaments esportius disponibles per a la realització d’activitats físiques supervisades. 
 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document