Roses prossegueix el pla de soterrament de contenidors amb l’adquisició de 45 noves unitats

L’Àrea de Medi Ambient acaba d’aprovar el subministrament d’un total de 45 nous contenidors soterrats amb els quals continua la implantació de l’anomenat Pla de Contenerització de Roses (PCOR). Aquest pla té per objectiu la desaparició progressiva de tots els contenidors de superfície situats al centre de la ciutat, amb el doble objectiu de millorar-ne tant el servei de recollida, com l’estètica general dels carrers i espais públics del municipi.
Contenidors soterrats

Contenidors soterrats

11/12/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb un pressupost de 196.000 euros, la present fase del Pla suposarà el soterrament de tres illes de contenidors existents en diferents punts del carrer Doctor Arruga (concretament en la seva confluència amb la Riera Ginjolers i en dos espais adjacents al mercat municipal), una altra situada a la plaça del Rei i, per últim, el soterrament dels contenidors situats al voltant de la plaça Frederic Rahola.

En total, les cinc illes a soterrar disposaran de 14 contenidors de rebuig, 11 de paper i cartró, 11 d’envasos i 9 de vidre. Aquestes actuacions passen a sumar-se als darrers soterraments realitzats a les places Tarradellas i Llevant, i a la Riera Ginjolers.

El Pla de soterrament de Roses s’està aplicant de manera progressiva a tots els carrers situats en l’àmbit comprés entre la Ciutadella, el passeig Marítim, la Riera de la Cuana, el carrer Arquitecte Gaudí i la Gv. Pau Casals, amb un àmbit d’actuació total de 37,5 hectàrees. L’objectiu és dotar el municipi d’un servei de recollida de residus eficaç i ajustat a les necessitats reals de cada indret, a fi d’evitar situacions de saturació de contenidors i d’embrutiment de la via pública.

L’execució total d’aquest Pla, que es divideix en diferents fases, suposarà la desaparició d’un total de 215 contenidors tradicionals que seran substituïts per 262 nous contenidors soterrats. Un altre dels avantatges dels nous contenidors és la seva capacitat, que augmenta fins a un 96% respecte als tradicionals, ja que es passa dels 368 m3 als 722 m3. Aquest fet soluciona els problemes de dimensionat existents fins ara, sobretot durant les temporades turístiques en què l’aportació de deixalles augmenta considerablement a Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document