Roses, punt de sortida del repte més extrem dels Pirineus: TRANSPYR ADVENTURE

El regidor de Turisme de Roses, Gaspar Gallego, i el director de Comunicació d’Anayet, Oriol Sallent, han presentat aquest matí la primera edició de TRANSPYR ADVENTURE, marxa en BTT que neix amb el repte de recórrer els Pirineus. A partir del proper dissabte, 19 de juny, en què els corredors sortiran de Roses, fins a l’arribada a Donostia el proper dia 26, els participants d’aquesta aventura pedalejaran al llarg de 900 km en un itinerari que unirà el Mediterrani amb l’Atlàntic.
Presentació TRANSPYR

Presentació TRANSPYR

14/06/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La TRANSPYR inicia la seva primera edició com l’aventura més extrema en BTT de tota la península, aventura que ja ha despertat la curiositat i el desig d’una vuitantena de participants d’Europa, que es trobaran a Roses per intentar ser els primers que aconsegueixen superar el repte de recórrer els gairebé 900 km i més de 20.000 metres de desnivell en tant sols 8 dies, només amb l’ajut de les seves cames. Aquesta marxa patrocinada per la marca PIRINEUS i per CENTROS BTT EUSKADI, i la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i de Costa Brava Girona passarà després de Roses per Camprodon, la Seu d’Urgell, el Pont de Suert, Aínsa, Jaca, Isaba, Elizondo i l’esperada arribada a Donostia.

Gaspar Gallego ha destacat el gran interès que suscità la realització d’aquest esdeveniment a Roses des dels primers contactes amb els organitzadors (l’any 2008), davant la voluntat municipal per posicionar Roses com una destinació de turisme actiu, d’aventura i esportiu. El regidor ha destacat que la gran afició ciclista existent a la nostra comarca i a les comarques gironines, sumada a l’interès que desperta aquest esport a tot Europa, són una oportunitat excepcional per dinamitzar el sector turístic de Roses, potenciant també la destinació com un referent d’aquesta pràctica esportiva. El fet que l’oportunitat hagi arribat de la mà d'Anayet, amb una llarga experiència en rutes i esdeveniments esportius d’aquestes característiques, ha fet que la regidoria s'hagi involucrat de ple en la proposta i ja es plantegin projectes que donin continuïtat a aquesta iniciativa.

En aquest sentit, Oriol Sallent ha destacat també l’atractiu de què disposa Roses per a la pràctica de la BTT i la facilitat que li atorga la seva situació com a destinació de turisme actiu, on les activitats basades en el senderisme i el ciclisme tenen moltes possibilitats, gràcies a una ubicació que tant permet gaudir de paisatges marítims de gran bellesa, com oferir rutes i itineraris que connectin amb la vessant més pirinenca, gràcies a la seva proximitat.

La sortida d’aquesta primera marxa en BTT pels Pirineus tindrà lloc el proper dissabte 19 de juny, a les 9 del matí, des de l’Av. de Rhode de Roses, amb un recorregut pel municipi que transcorrerà per Canyelles i s’enfilarà fins a la carretera de Montjoi, permetent als participants impregnar-se de la visió i essència marítimes que no tornaran a recuperar fins a la darrera etapa del circuit.

A partir d’aquí, els primers punts d'etapa posaran a prova la resistència física i mental dels més atrevits exploradors dels Pirineus, que a ritme de pedal aniran deixant enrere el Mediterrani fins arribar a Camprodon després de més de cent quilòmetres, seu de la primera etapa i aperitiu inicial dels primers paisatges i valls naturals dels Pirineus. Els dies següents s'espera que la frescor de les valls i rius propis del paisatge pirinenc de l'Alt Urgell, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça puguin contrarestar la suor dels ciclistes, en les que es preveuen com a etapes més dures de l'aventura. En arribar a la capital de l'Alta Ribagorça, ja es podrà dir que hauran fet una bona mossegada a TRANSPYR ADVENTURE 2010. Des d’aquest punt es deixaran enrere els Pirineus catalans per entrar als Pirineus aragonesos, possiblement més secs però amb paisatges impressionants, plens de nous reptes i sobretot, destacables pel seu gran interès en termes de pràctica de bicicleta de muntanya. L'aventura continuarà cap als Pirineus de Navarra, caracteritzats per un clima i una vegetació frondosa i fresca, una orografia pirinenca oriental que aproparà els intrèpids supervivents de la TRANSPYR a gaudir d'un nou mar, l'Oceà Atlàntic ja al País Basc, gran final d'aquesta inoblidable aventura personal.

La TRANSPYR podrà ser seguida a través de sistemes punters tecnològics en temps real minut a minut a través de la seva pàgina web a partir del 19 de juny i fins al 26 i viscuda personalment als diferents punts d’etapa per on passa.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document