Roses realitza una trentena de projectes de millora a les platges, cales i passeig Marítim de la població

L’Ajuntament de Roses ha elaborat per a aquest estiu 2008 l’anomenat Pla de Reposició i Manteniment de Platges, Cales i Passeig Marítim, que contempla un total de 34 actuacions dirigides a la millora d’aquests espais públics. La restitució de mobiliari urbà deteriorat, les mesures per a l’estalvi d’aigua, la incorporació de nous serveis de neteja, i la millora de la senyalització, centren la major part d’aquestes mesures.
Arranjament dunes passeig Marítim

Arranjament dunes passeig Marítim

17/07/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
El Pla de Reposició i Manteniment, és fruit de l’estudi previ realitzat per l’Àrea de Medi Ambient per a la detecció d’aquells punts de les platges i passeig de Roses que presentaven signes de deteriorament, o que calia renovar per oferir un millor servei. És el cas, per exemple, de la substitució d’una cinquantena de papereres del passeig Marítim, la instal·lació de papereres de fusta i mòduls per a la integració de contenidors a les cales, la substitució de diversos elements de fusta –bancs, ponts,...-, la substitució dels cartells informatius de les cales i platges, o la instal·lació d’aparcabicicletes al passeig.


Entre les actuacions dirigides a l’estalvi d’aigua, es troba la substitució de les dutxes de les platges per renta-peus (ja realitzada), o l’actual substitució de la gespa dels parterres del passeig Marítim –treballs per per una espècie que permet un estalvi de fins al 70% de l’aigua de reg.


Un altre dels projectes que s’estan executant és la instal·lació de papereres d’envasos i rebuig per a la realització d’una prova pilot de recollida selectiva a la platja. Pel que fa als serveis de neteja, en destaca la posada en marxa d’un servei de neteja periòdica a diferents cales del municipi, així com als espigons.Per últim, el servei de salvament i socorrisme s’ha incrementat amb la col·locació d’una torre de vigilància a la platja dels Palangrers, mentre que en les torres restants s’han dut a terme tasques de manteniment. La realització d’aquests treballs l’estan portant a terme diferents empreses i professionals especialitzats, així com treballadors de Rosesnet, Rosersa i Brigada Municipal. Les tasques dels projectes no finalitzats continuaran durant les properes setmanes, tot i que, un cop finalitzades, l’Ajuntament preveu fer un seguiment i manteniment continuats.El total de les actuacions previstes per a aquesta campanya d’estiu pujarà a un import de 200.000 euros, xifra a la qual cal afegir-hi els 700.000 euros que l’Ajuntament destina cada estiu als serveis de salvament i socorrisme, adequació i neteja de platges, recollida de residus sòlids flotants, sanitaris públics, abalisament, i manteniment de renta-peus.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document