Roses recobra la normalitat

Amb el restabliment del subministrament elèctric, Roses torna a la normalitat. Consulteu l'estat de serveis i principals actuacions d'avui, dimecres 10 de març.
10/03/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Roses  

Centres educatius

Llars d’infants, Escoles i Instituts: avui han obert amb normalitat. A les 9 del matí s’havien solucionat els problemes de calefacció a l’escola Els Grecs, al llarg del matí s’està treballant en la retirada de neu i gel que encara restava dipositada en alguns espais (patis, accessos), i també es treballa al llarg del matí per solucionar un problema de goteres a la Llar d’Infants Cavallet de Mar.
El transport escolar ha funcionat sense problema.
L’assistència de professorat i alumnat als centres és d’un 70%.

CAP: servei restablert amb normalitat

Equipaments municipals:
Biblioteca, Oficina de Turisme, Oficina de Català, Poliesportiu i Piscina han obert les seves instal·lacions amb normalitat i han reprès les seves activitats sense incidències.

ROSERSA: normalitat. Les brigades de construcció i jardineria estan treballant conjuntament amb les altres brigades municipals en la distribució de sal en els vials. La brigada de jardineria també està tallant i retirant branques trencades que puguin suposar un perill per a la ciutadania. La brigada d’enllumenat realitza les tasques pròpies de manteniment elèctric.

PORT DE ROSES. Funcionament amb normalitat. El temporal no ha afectat la infraestructura portuària.

ROSESNET: funcionament servei amb normalitat. Tasques de neteja i enretirada de neu i de suport als serveis d’emergència.

Recomanació sanitària:

L’ajuntament recomana extremar les precaucions i revisar les condicions dels aliments emmagatzemats en neveres i congeladors, ja que, després de més de 24 hores sense subministrament elèctric, la cadena de fred pot haver-se alterat i aquests poden trobar-se en males condicions.

Les autoritats sanitàries recomanen per tant, tant a particulars com a restauradors, fer una inspecció acurada de congeladors i neveres i descartar tots aquells aliments que no reuneixin les màximes garanties.

TAULA D’EMERGÈNCIA:

Des de la tarda del passat dilluns, l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, el regidor de Seguretat, Àngel Tarrero, i diversos regidors de l’equip de govern han mantingut reunions de seguiment continuades amb responsables de Policia Local, Bombers, Mossos d’Esquadra, Rosersa, Rosesnet i brigades municipals, per organitzar els equips de treball i solucionar les incidències que s’anaven produint en cada moment. Durant aquestes reunions (que al llarg del dia d’ahir es van succeir cada 3 hores aproximadament), es vetllava per la seguretat de la ciutadania i el restabliment de la normalitat, parant una especial atenció als col·lectius i persones més fràgils davant aquest tipus de situació (ancians, malalts crònics, persones que viuen soles, etc).

AGRAÏMENTS

L’alcaldessa de Roses agraeix la tasca realitzada pels cossos de seguretat, serveis sanitaris i brigades municipals que durant tot l’episodi d’emergència han treballat per garantir la seguretat i restablir la normalitat en el municipi.

Així mateix, vol destacar la col·laboració de particulars que han posat a disposició dels serveis d’emergència vehicles 4x4 i maquinària per facilitar tasques de transport i enretirada de neu.

També als 10 components de la Unitat Militar d’Emergències (UME) que durant la nit de dimarts a dimecres ha treballat en les tasques d’obertura de la carretera de Montjoi.

Un aspecte que han destacat els diferents serveis i brigades ha estat que la recent creació de les franges tallafocs a urbanitzacions i zones boscoses del municipi, han pal·liat els efectes i la quantitat d’arbres caiguts.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document