Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / Històric / Roses recupera dos pous en desús que abastien la base militar del Pení

Roses recupera dos pous en desús que abastien la base militar del Pení

L’Ajuntament de Roses està recuperant dos pous situats entre les urbanitzacions Mas Mates i Mas Boscà que, fins el juny del 2007, abastien d’aigua la base militar del Pení. A partir d’aquesta data, la base militar es va connectar a la xarxa d’abastiment de Cadaqués, de manera que les dues captacions van quedar en desús.
Pení

Pení

12/03/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Davant la situació d’excepcionalitat dels municipis que s’abasteixen de la conca de la Muga, l’Àrea de Territori, Medi Ambient i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Roses ha proposat la recuperació d’aquests dos pous, per tal d’incrementar la disponibilitat d’aigua per a l’abastiment del municipi.
La mesura permetrà recuperar un 17% del consum de l’aigua en els mesos d’hivern, que és quan hi ha menor demanda, i un 6% durant els mesos d’estiu, quan el consum es dispara, la qual cosa suposa la recuperació d’uns 800 metres cúbics d’aigua de mitjana diaris. Per fer-ho possible, l’Ajuntament ha demanat una subvenció a l’Agència Catalana de l’Aigua de 148.000 euros, que serviran per netejar els pous, canviar la bomba i instal.lar les canonades necessàries per transportar l’aigua fins al dipòsit municipal, situat a la part posterior de la Ciutadella. El cost total de les obres és de 171.690 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Imatge

Pení
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet