Roses recupera el blues

El proper divendres 15 de juliol, Roses tornarà a ser escenari d’una nit dedicada a la música blues amb la celebració de la “Nit de Blues”, que tindrà lloc a la plaça del Teatre. La sessió s’iniciarà a les 20.30 h amb l’actuació del taller d’harmònica que tindrà lloc a la població al llarg de la propera setmana, i comptarà amb l’actuació, a continuació, de les formacions Soul Choir Barcelona i Andreu Martínez Banda.
Soulchoir

Soulchoir

08/07/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb l’organització d’aquesta nit de concerts, que compten amb la col·laboració de l’associació Viumúsika, l’Ajuntament vol retornar el protagonisme a la música blues dins la programació de les nits d’estiu a Roses. L’objectiu és recuperar progressivament el posicionament que Roses havia assolit dins el panorama musical del blues, jazz i gospel, al llarg de les disset edicions del Festival de Blues realitzades fins l’any 2009 al municipi.

La vetllada musical del proper divendres s’iniciarà a les 20.30 h, amb l’actuació dels professors i participants en el taller d’harmònica que tindrà lloc al llarg de tota la setmana a Roses, i que enguany arriba a la seva setena edició. Les classes, impartides per Greg Zlap i Joan Pau Cumellas, se succeiran de dilluns a divendres en horari de matí i tarda al Teatre Municipal, i tindran com a clausura l’actuació de divendres.

A continuació, a les 22 h, arribarà el concert de la formació Soul Choir Barcelona, integrat per un equip de 12 músics, i nascut l’any 2009 de la necessitat d’actualitzar el gospel, però sempre mantenint l’esperit cerimoniós d’aquesta música tradicional. El repertori barreja influències dels espirituals, de clàssics dels soul i del pop, del gospel més contemporani.

L’espectacle que Soulchoir presentarà a Roses la propera setmana, The Ki of Lif, el formen tant temes propis com versions de Bob Marley, Stevie Wonder, Sting... i cançons tradicionals de l’estil com Oh Happy Day. The Ki of Life és un espectacle càlid, alegre, modern i emotiu; una celebració de vida i amor per a totes les edats.


Per acabar la nit, Andreu Martínez Band omplirà la plaça del Teatre del seu estil únic, ple de frescor i originalitat. L’Andreu Martínez va començar a tocar la guitarra als 12 anys, i als 22 va finalitzar els estudis musicals a l’Aula (Conservatori de Música Moderna i Jazz del Liceu de Catalunya). A continuació viatjà pels Estats Unitats, on amplià els seus coneixements musicals. El seu estil és versàtil, capaç d’enllaçar riffs amb blues, passant per la improvisació del jazz, amb contundents punts del rock, el groove del funk o les melodies del pop.

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Roses, Marc Danés, remarca que "tenim el clar propòsit de recuperar una programació estable d’estiu, que torni a col·locar Roses com a referent en els escenaris musicals del blues. En aquests moments hem iniciat ja els contactes amb professionals del sector i estem estudiant diferents propostes per cercar el format i condicions més atractives per a la celebració d’un nou festival per a l’estiu de 2012".

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document