Roses recuperarà la muralla est de la Ciutadella, dinamitada a mitjans del segle XX per construir-ne una urbanització

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte de restauració de la muralla est del recinte monumental de la Ciutadella, amb el qual es recuperarà el tram de muralla enderrocat a finals dels anys 50, quan es va dinamitar amb la intenció de construir-ne una urbanització de xalets que, sortosament, no va arribar a executar-se. El projecte, que té un pressupost de 759.000 euros, ha estat presentat a la convocatòria del Fons Europeu FEDER.
Estat actual Muralla est

Estat actual Muralla est

22/01/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El projecte actuarà en el sector corresponent a la muralla est del recinte, on encara hi ha tombats una sèrie de panys de la muralla original dinamitada. Les obres consistiran en la restauració i reconstrucció amb obra de fàbrica vista, seguint amb els mateixos criteris i materials emprats en la reconstrucció del Baluard de Sant Jaume i de la Muralla de Mar.

La intervenció també preveu la construcció d’una passera per a vianants situada a la part superior de la muralla, que connectarà amb el pas ja existent sobre la muralla de Mar i el baluard adjacents, i que permetrà fer el recorregut perimetral amb una alçada suficient per contemplar globalment les restes arqueològiques excavades a l’interior del recinte.

L’Ajuntament ha presentat aquest projecte a la convocatòria de cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), amb l’objectiu de rebre una subvenció que permeti finançar el cost d’aquestes obres, valorades en 759.000 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document