Roses renova i amplia els certificats EMAS i ISO 14001 per a les seves platges i cales

Totes les platges urbanes i el passeig Marítim de Roses han superat amb èxit el procés d’auditoria i verificació necessaris per aconseguir la renovació de les certificacions mediambientals EMAS i ISO 14001. A aquesta revalidació de la qualitat ambiental de l’entorn marítim rosinc, s’afegeixen enguany les cales Murtra, Rustella, Calís, Montjoi, Calitjàs, Pelosa, Canadell i Jòncols, que acaben d’obtenir aquests dos certificats atorgats per la Unió Europea.
Cala Murtra

Cala Murtra

26/03/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aquestes distincions s’obtenen després d’un complet procediment d’avaluació ambiental que es manté amb controls anuals. A més, cada tres anys, els espais certificats s’han de sotmetre a una auditoria més exhaustiva per aconseguir la renovació, tal i com acaben de fer les platges urbanes de Santa Margarida, Salatà, Roses, la Perola, Canyelles, Almadrava i Palangrers, i el passeig marítim de la població.

 

D’aquesta manera, el litoral rosinc es presenta en perfecte estat de cares a la propera temporada, garantint la qualitat tant dels aspectes microbiològics i físics de l’aigua i de la sorra, com de la resta de factors que poden incidir en el seu estat, tals com el funcionament dels serveis de temporada, la neteja de residus sòlids i flotants, etc.

 

La importància de l’EMAS i la ISO 140010 radica en el fet que, d’una banda, garanteixen la qualitat actual de les platges, alhora que comporten un autèntic compromís per al seu òptim manteniment en el futur, gràcies a mesures de minimització de residus, d’estalvi de recursos i de sistemes de control d’incidències. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament de Roses programa cada any l’anomenat Sistema de Gestió Ambiental, que marca les línies d’actuació i el programa de millores a implantar, sistema en el qual s’integraran també a partir d’ara les cales que acaben de rebre la certificació. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document