Roses ret homenatge al turisme francès

Durant aquesta setmana Roses celebra la Setmana del Turisme Francès. La iniciativa, que aplegarà la realització de diverses activitats, com música, cinema, premis i una festa final amb focs d’artifici, s’organitza coincidint amb la festa nacional francesa del 14 de juliol, i vol reconèixer l’extensa trajectòria i sòlida implantació del turisme francès a la població.
Festa Turisme Francès

Festa Turisme Francès

16/07/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses engega aquest estiu una nova proposta pensada per al nombrós públic francès que visita la població en el període estival, amb la qual es passa a ampliar la programació d’activitats prevista per a aquest mes de juliol. La iniciativa s’ha volgut fer coincidir amb la celebració de la Festa del 14 de juliol, i serveix per reconèixer la implantació del turisme d’origen francès a Roses, el majoritari a la població.

El grau de fidelització de turistes francesos a Roses és molt alt, i són molt nombroses les famílies del país veí que visiten la població altempordanesa des de fa molts anys, incorporant en les seves visites a les noves generacions. En molts casos, aquestes famílies disposen d’una segona residència a la població, realitzant-hi llargues estades al llarg de tot l’any.

En reconeixement a aquesta fidelitat i a la relació de convivència establerta entre els veïns del municipi i els visitants francesos, l’Ajuntament de Roses ha programat una sèrie d’activitats que s’iniciaran el proper dijous 19 de juliol, amb la jornada de portes obertes de la seu dels "Amicales" (de 15.30 a 18.30 h), ubicada al número 35 del carrer Doctor Fleming de la població. A continuació (19 h) els actes es desplaçaran al Teatre Municipal, on es lliuraran els premis de redacció emmarcats dins de la Setmana del Turisme Francès i se celebrarà un concert de piano a càrrec de la pianista francesa Jacqueline Pecheur. Ja a la nit, a les 22 h, tindrà lloc la projecció del film francès "Pequeñas Mentiras sin importància", dins de la programació del cicle Cine Ciutadella.

Divendres 20 de juliol, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà oferirà a l’església de la Ciutadella de Roses l’audició "De Mozart als Beatles". Finalment, el colofó de la setmana tindrà lloc diumenge 22 de juliol, amb la realització d’un Castell de Focs d’Artifici a la platja Nova (22 h), que donarà pas, a continuació, a un ball popular amb la formació "Tio Pepe".

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document