Roses ret homenatge als treballadors rosincs de elBulli

La sala d’actes de l’Ajuntament de Roses ha estat protagonista de l’emotiu acte de reconeixement a la feina de 6 rosincs, de naixement o adopció, que conformen la plantilla fixe de elBulli des de la més de 10 anys.
Homenatge

Homenatge

08/02/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Mateu Casañas (15 anys de servei), en Fernando Martin Rosa (18), Josep Mª Lopez Tomas (21), en Lluís Garcia (22), Pol Perelló (12) i Lluís Biosca (25) han rebut la réplica de la Dracma de Plata que Ferran Adrià i Juli Soler van rebre el 1996 en nom de elBulli.

La Dracma de Plata és la màxima distinció honorífica que atorga a l’Ajuntament de Roses a aquells rosincs i rosinques o entitats que s’han significat per la tasca social i/o professional.

Amb l’entrega d’aquesta distinció "Roses - ha destacat l’alcaldessa - vol agrair la dedicació d’aquests rosincs a un projecte, elBulli, que ha situat Roses en el mapa mundial de la gastronomia" i ha afegit "Aquest és un reconeixement a uns treballadors indispensables perquè elBulli sigui on és". L’alcaldessa també s'ha dirigit als familiars dels treballadors que omplien la sala de plens "aquest reconeixement també és per vosaltres, gràcies a vosaltres i als vostres valors, aquests nois són com són. Felicitats i per molts anys".

Seguidament l’alcaldessa ha passat la paraula a cadascun dels homenetjats que han agraït el reconeixement del poble de Roses. Per la seva banda Ferran Adrià s’ha mostrat molt satisfet i emocionat per un reconeixement que simbolitza "un homenatge als milers de treballadors que han passat per elBulli durant els darrers 25 anys".

Rosa de Bronze per Ferran Adrià i Juli Soler

Durant l’acte l’alcaldessa de Roses ha fet entrega de la Rosa de Bronze a Juli Soler i Ferran Adrià. La Rosa de Bronze és una edició limitada de 25 unitats del Ziggurat que es troba a la confluència de la Riera Ginjolers amb el Passeig Marítim, obra de l’artista rosinc Narcís Costa. La Rosa de Bronze s’entrega a aquelles persones, sense distinció d’origen, que han dedicat part de la seva vida a Roses i que han destacat per l’excel·lència en el seu camp de treball. A més dels propietaris de elBulli han rebut aquesta distinció Mercè Portell pel 75è aniversari de l’Hotel Terraza o la família Vicens-Rahola en el centenari del naixement de Jaume Vicens Vives.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document