Roses subvenciona els llibres de més de 2.000 alumnes rosincs i continua impulsant el Banc de Llibres

El Departament d’Educació de l’Ajuntament continua impulsant el seu projecte de gratuïtat i universalització de llibres de text, subvencionant part de l’import dels llibres de text dels alumnes del municipi en edat obligatòria d’escolarització i incorporant nou material al Banc de Llibres creat el passat curs. El conjunt d’actuacions suposen una inversió total de 206.000 €
llibres text

llibres text

23/07/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Un total de 2.255 alumnes rosincs entre primer curs d’educació primària i quart d’educació secundària obligatòria, es beneficiaran de les subvencions atorgades per l’Ajuntament aquest any. En el cas dels escolars de cicle inicial, aquesta subvenció té un valor de 55 €, en els cicles mitjà i superior és per un valor de 75 €, mentre que en el cas dels alumnes d’educació secundària obligatòria arriba fins als 90 €.

Els ajuts es fan efectius a través de convenis subscrits entre l’Ajuntament i les AMPAS dels centres, sistema que permet que en el moment de la compra del material, ja es descompti als pares l’import corresponent a la subvenció assignada.

A aquests ajuts universals cal afegir l’estalvi econòmic addicional que obtenen les famílies que participen en el projecte de Banc de Llibres impulsat des del consistori el passat any, i que el curs 2009-2010 tindrà continuïtat. La iniciativa parteix d’un model de socialització dels llibres de text, on els participants reben la cessió d’ús d’una part dels llibres, amb el compromís de retornar-los quan s’acabi el curs perquè puguin ser aprofitats.

Durant el curs 2008-2009 entre 300 i 400 alumnes es van poder acollir a aquest sistema, nombre que s’espera poder duplicar enguany gràcies a l’aportació per a la compra de nous llibres que realitzarà l’Ajuntament, que s’afegiran als ja existents.

Per últim, el consistori també atorga 5 euros per alumne a les associacions de mares i pares dels diferents centres, en concepte d’ajut per cobrir les despeses de gestió a què han de fer front per al seu funcionament.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document