ROSES: una nova oportunitat

17/09/2007 00:00 -    

Del 27 de setembre al 6 d’octubre es celebrarà a Roses el "Campionat del Món de Vela Lleugera". No cal dir que és una gran notícia per a la nostra vila i també per a la nostra comarca.

Quan un esdeveniment esportiu d’aquest nivell recau en un lloc, no és fruit de la casualitat ni de la sort sinó que és una conseqüència d’un treball seriós al llarg dels anys, del temps –en aquest cas del GEN- i unes condicions naturals, les de la Badia de Roses, que com a zona de regates i activitats nàutiques en un entorn molt poc habitual per no dir únic. ,–preservats de la Tramuntana pel Cap de Creus i del Llevant pel Cap Norfeu- que possibiliten la realització de la competició amb les màximes garanties.

Crec que és de justícia agrair a totes aquelles persones que han estat treballant des de fa temps perque aquest desig es convertís en realitat; agrair-los la seva dedicació i el seu encert a polítics, representants de l’esport i ciutadans que han col.laborat amb entusiame i encert. A tots ells el nostre més sincer reconeixement. De totes maneres vull fer èmfasi a la valentia del GEN que en cap moment, malgrat complicacions i entrebancs, ha donat el seu braç a tòrcer i ha encarat allò que perseguia: fer a Roses un campionat del món únic en la seva especialitat.

La situació de Roses és perfecte per a un campionat d’aquestes característiques: som els més próxims pels països d’Europa i disposem d’un entorn de serveis turístics, de lleure, de patrimoni i històrics comparable als millors d’Europa.

La nostra vila ha d’estar i estarà a l’alçada. Pensem que rebrem més de quatre-centes embarcacions provinents de 35 països i calculem que unes 2.000 persones poden seguir el campionat in situ . Quina gran oportunitat per fer arribar a gent d’arreu del món la nostra hospitalitat, la qualitat dels nostres serveis i la nostra capacitat d’organització. També fer d’ambaixadors de Catalunya tot facilitant-los el coneixement del nostre entorn local i comarcal.

Aquest campionat posa a primera pàgina mundial l’esport nàutic però també la nostra vila, la seva gent, la nostra cultura i per tant una projecció turística immillorable.

Hem de pensar en clau posterior al desenvolupament del campionat; hem d’aconseguir que els participants i els seus acompanyats es converteixin en propagandistes de Roses, de la Costa Brava, de Catalunya. I assolirem aquest objectiu si fem les coses bé, que les farem, si interioritzem cada ú de nosaltres la importància d’aquesta oportunitat; hem de sumar, de sumar molt en benefici de tots.

Vull remarcar que el Comitè d’Honor el presideix Sa Majestat el Rei d’Espanya acompanyat pel Molt Honorable President de la Generalitat, i dels màxims representants de l’Estat i de la Generalitat en matèria esportiva així com el Delegat del Govern a Catalunya i de mi mateixa en la meva condició d’alcaldessa de Roses. És un honor el reconeixement que fan del nostre municipi.

Conec la nostra gent, la seva capacitat emprenedora i el seu tarannà obert forjat històricament pel contacte continuat amb gent, cultures i pensament de pràcticament arreu del món i sé que obtindran una valoració alta dels visitants al campionat que els hem de convertir en ambaixadors de Roses quan tornin als seus llocs d’orígen.

Dono la benvinguda a totes i tots els participants i acompanyants i els desitjo una molt bona estada entre nosaltres.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document