Roses va recollir l’any passat 41 tones provinents d’abocaments incontrolats

La brigada específica de detecció i neteja d’abocaments incontrolats de Roses, va recollir durant el 2008 un total de 41.030 quilograms de runes, deixalles, voluminosos i altres materials que han estat dipositats en diverses localitzacions de la població. Les tasques de recollida i neteja les realitza una brigada específica de la Fundació Altem, que s’intensifica durant els mesos d’estiu.
Brigada Altem

Brigada Altem

30/01/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’Àrea de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament de Roses acaba de renovar la contractació de la Fundació Privada Altem per a l’aportació del servei encarregat de la supervisió i neteja dels possibles punts d’abocament incontrolats que s’originen usualment en diverses localitzacions del terme municipal, a causa del comportament incívic d’alguns ciutadans i empreses.

La brigada d’operaris encarregada d’aquestes tasques realitza rutes predeterminades dins el terme municipal de Roses per tal de detectar aquest tipus d’abocaments i, equipada amb una furgoneta-bolquet, procedeix a la neteja dels espais i al trasllat de les escombraries, runes o objectes dipositats fins a la deixalleria municipal. L’objectiu del servei és el de mantenir en les millors condicions de salubritat i paisatgístiques, tant els espais urbans com l’entorn natural rosincs, a més de realitzar una funció dissuassiva d’aquest tipus de comportaments.

El servei funciona durant tot l’any, tot i que es dimensiona i s’organitza d’acord a les èpoques de major aparició d’aquest tipus d’abocaments. Així, durant el període estival en què Roses concentra un major nombre de residents, el servei s’incrementa amb més personal i una major periodicitat de les inspeccions.

Des que aquest cos va començar la seva activitat a Roses, ara fa tres anys, s’han reduït notablement els punts d’abocament incontrolat existents, gràcies a la neteja i endreça continuada que es fa d’aquests indrets, la qual cosa afavoreix que no s’hi torni a abocar.

D’altra banda, la brigada també realitza altres tasques de suport del servei de neteja que realitza a la ciutat l’empresa ROSESNET, com ara el repàs de les voreres amb contenidors on hi queden restes de la recollida periòdica.

El cost dels serveis realitzats per aquesta brigada específica està subvencionat per l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document