Roses vol una legislació eficaç contra la venda ambulant il·legal

A proposta de l’alcalde, l’equip de govern de Roses ha presentat una moció al ple municipal per sol·licitar als poders legislatiu, executiu i judicial, l’actualització de la legislació aplicable en matèria de venda ambulant il·legal. La intenció és promoure el canvi legislatiu necessari per assolir l’eradicació d’aquesta activitat il·legal i actuar de manera efectiva contra el frau fiscal i la competència deslleial que ocasiona.
Moció venda il·legal

Moció venda il·legal

25/10/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Contra el frau fiscal

En un pas més en la lluita contra la pràctica de la venda il·legal, la moció presentada ahir a la comissió informativa del ple proposa sol·licitar als poders legislatiu, executiu i judicial l’establiment dels mecanismes oportuns per fer efectius els següents objectius:

- Lluitar contra el frau fiscal

- Mantenir l’autoritat que emana dels municipis quan a l’aplicació de les seves competències, i concretament en la regulació de la venda ambulant

- Mantenir i garantir la competència lleial al sector comercial

- Protegir la bona imatge necessària per a tots els municipis i de manera absolutament imprescindible per a les destinacions turístiques, sotmeses en aquest cas durant la temporada estiuenca a la pressió que representa haver d’atendre poblacions estacionals que dupliquen i tripliquen la població resident fixa.

L’equip de govern de Roses vol trobar una solució definitiva a la venda ambulant il·legal, una activitat que considera delictiva a tots els efectes, ja que promou el frau fiscal, la competència deslleial, la venda de productes falsificats i la inseguretat ciutadana. A més, resulta un atemptat al principi d’autoritat, a la convivència i a la cohesió social, i afavoreix l’explotació laboral i el foment de les xarxes que exploten persones en situació irregular.

La moció serà debatuda en el ple municipal del proper dilluns i, en cas de resultar aprovada, la petició es farà arribar al Congrés, al Senat, al Parlament, als ministeri i conselleria d’Interior, a les entitats municipalistes i als cossos de seguretat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document