S’aprova el projecte per urbanitzar els carrers de la nova escola de Roses

L’Ajuntament de Roses ha aprovat inicialment el projecte consistent en la urbanització de la xarxa viària i dels espais públics del sector que acollirà el nou CEIP i una nova zona residencial a Roses. Es tracta dels solars existents entre la Riera Ginjolers i els carrers Roger de Llúria, Mimosa i Raval dels Grecs, els quals compten amb una superfície total de més de 12.400 m2.
Projecte urbanització

Projecte urbanització

16/10/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

D’aquesta superfície total, 9.300 m2 estan catalogats com a sòl públic, amb 5.500 m2 destinats a equipaments docents, 1.740 a zones verdes i 2.050 a vialitat, mentre que els 3.100 m2 restants es destinaran a la construcció d’habitatges (48 de promoció pública es posaran a la venda o lloguer a preu taxat i 31 seran de promoció privada).

El projecte que s’acaba d’aprovar suposarà la dotació de la xarxa viària necessària en aquest sector d’acord als nous usos previstos (escolar i habitatge privat), així com la urbanització de tots els espais públics resultants.

Pel que fa a la vialitat, es preveu la perllongació del carrer de la Tramuntana, que travessarà tota l’illa fins enllaçar amb el carrer de Roger de Llúria. El carrer tindrà una amplitud de vuit metres i estarà format per un pas rodat i voreres a banda i banda, una d’elles amb una amplitud de tres metres que permetrà la incorporació d’una filera d’arbres.

A l’extrem sud-est del sector es preveu l’obertura d’un altre vial en forma de "L" que unirà el carrer Raval dels Grecs amb el carrer paral·lel Aristòtil i que facilitarà l’accessibilitat per als residents dels edificis de nova construcció.

Pel que fa a zones verdes i espais lliures es crearà un passeig de 15 metres d’amplada paral·lel al carrer Roger de Llúria, el qual es pavimentarà i es dotarà de l’arbrat i l’enjardinament, de l’enllumenat i del mobiliari urbà (bancs, papereres, jocs infantils) necessaris per al seu ús com a punt de trobada en els moments d’accés i sortida de l’escola. Aquest ús s’incrementarà també amb la creació d’una sèrie de terrasses que permetran la creació de zones d’estar connectades a través d’escales.

El pressupost total amb què compta aquest projecte d’urbanització és de 830.000 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document