S’aprova l’enderroc dels edificis militars de Punta Falconera

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el projecte per al proper enderroc de nou dels onze edificis existents actualment al Paratge Natural de Punta Falconera, la majoria dels quals presenten un avançat estat de deteriorament. Les dues construccions que es mantindran s’adequaran com a punt d’informació i sala polivalent per a diversos usos relacionats amb el paratge.
reforestació

reforestació

19/12/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El proper enderroc de nou dels antics edificis militars del paratge natural, respon a la necessitat d’eliminar unes construccions precàries que es troben en avançat estat de deteriorament, amb cobertes ensorrades i estructures malmeses. A més, l’enderroc eliminarà l’actual impacte estètic i de pantalla visual que produeixen els edificis, immersos en un paratge de gran bellesa paisatgística i molt interès per la biodiversitat natural que presenta.

D’altra banda, es mantindran els dos primers edificis situats a l’entrada del paratge (amb una superfície de 53 m2 i 135 m2 respectivament), els quals passaran a allotjar el futur punt d’informació i atenció de visitants, així com una aula polivalent per a la realització de possibles tallers complementaris.

Les tasques d’enderroc, que es preveuen executar dins del primer semestre del proper any, tindran un pressupost de 134.000 euros. Aquest projecte passarà a sumar-se a les diferents actuacions de condicionament i recuperació de Punta Falconera que està desenvolupant el consistori rosinc, com la creació d’una franja tallafocs, el tancament perimetral del paratge per restringir el trànsit rodat, o els recents treballs de millora forestal realitzats durant les darreres setmanes, que han suposat el desbrossament i neteja de tot l’espai i la reforestació per plantació amb suro.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document