S’inicia la valoració de projectes del nou equipament cultural de la Riera Ginjolers

Aquest matí s’ha iniciat a Roses el procés de valoració dels projectes presentats al concurs per a la construcció del nou equipament cultural que el Pla de Barris preveu a la Riera Ginjolers, concretament a l’espai que actualment ocupen la Societat Unió Fraternal (SUF) i els dos solars adjacents. El gran nombre de propostes presentades a la convocatòria, un total de 90, ha fet necessari exposar tot el material al Castell de la Trinitat, on el jurat puntua i delibera des d’avui quin serà el projecte guanyador.
Concurs projectes SUF

Concurs projectes SUF

23/11/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Un jurat integrat per alcaldessa, regidors municipals, membres de la SUF i un equip tècnic amb representació d’arquitectes municipals, del Col·legi d’Arquitectes i del Departament de Cultura de la Generalitat, estudien i valoren a partir d’avui les nombroses propostes presentades a la convocatòria, amb la qual el consistori ha complert l’objectiu d’obtenir una àmplia varietat de visions i projectes que permeti triar l’opció més atractiva i que millor s’adapti a les necessitats i a l’entorn del nou equipament.

Tal i com s’estableix en el plec del concurs aprovat, es busca un edifici d’alta qualitat arquitectònica, que es relacioni bé en el context de casc antic, social, comercial i turístic de la població, que tingui en compte el comportament energètic i l’eficiència mediambiental, que es doti d’elements arquitectònics innovadors, i que s’adapti amb el programa d’usos fixat. El projecte guanyador obtindrà un premi de 10.000 euros i l’adjudicació de la redacció del projecte i de la direcció facultativa de les obres de construcció del nou edifici. Es concediran dos accèssits de 2.000 euros cadascun, per a la segona i tercera proposta millor valorades. 

Espais

El nou Centre Cívic ha de donar resposta a les necessitats marcades pel Pla d’equipaments culturals i d’ús ciutadà de Roses, estudi encarregat pel consistori l’any 2008, que va diagnosticar mancances d’espais per al desenvolupament de les activitats de les entitats de la població, per a la cultura de proximitat (exposicions, tallers,...), per a la realització d’activitats de mig format (concerts, conferències, xerrades, trobades,...), i de coordinació i relació entre les entitats que permeti crear sinèrgies i aprofitar oportunitats.

El nou Centre Cívic, per tant, inclourà els següents espais:

Espai de joves
Espai infantil
Espai d’entitats
Espai de tallers específics (cuina/ arts plàstiques/...)
Sala polivalent d’ús per a la Societat Unió Fraternal (SUF)
Aula d’estudi
Aules paneables/polivalents
Despatx per a la gestió
Vestíbul-espai expositiu i cafeteria
Bucs d’assaig
Terrassa (espai de trobada i espai exterior per als nens)
Magatzems i bucs d’assaig, i una gran terrassa que amb la idea de fomentar el seu ús com a espai de trobada i que també pugui servir com a espai exterior per als nens.
L’edifici estarà integrat per planta soterrani, planta baixa i tres plantes alçades.

Superfície total: 2.700 m2
Pressupost: 3,5 MEUR
Projecte finançat pel Pla de Barris de Roses i PUOSC 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document