S’inicien els treballs de restauració de l’antiga factoria de salaó de la Ciutadella

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de restauració i conservació de les restes arqueològiques de l’antiga factoria de salaó de la Ciutadella, situada en el sector corresponent a la vila romana d’aquest recinte monumental.
treballs factoria salaons

treballs factoria salaons

13/06/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’espai objecte de restauració correspon a una part de l’anomenat edifici "A" de la vila romana, on hi ha identificada una factoria de salaons que es construí aprofitant les instal·lacions d’unes antigues termes. Es tracta d’un edifici industrial datat entre els segles IV i VI dC, exponent de l’activitat comercial d’un nucli d’ocupació tardoromana. En destaca una habitació de planta quadrada amb cinc dipòsits-receptables quadrangulars amb els seus respectius desguassos, on es realitzava el procés de conserva del peix.

Amb el projecte que s’acaba d’iniciar es frenarà el deteriorament progressiu que patia aquest espai, a causa de l’acumulació d’aigua de pluja i l’aparició d’espècies vegetals que danyaven els materials constructius.

Els primers treballs consisteixen en una primera neteja de tot el sector, a la qual prosseguirà la consolidació dels morters, revestiments i estructures existents. Per últim, com a mesura preventiva i de conservació, les diferents habitacions es cobriran amb material geotextil per protegir-les dels agents climàtics i de possibles danys.

El projecte compta amb un pressupost de 25.000 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document