S’inicien els treballs per preservar la biodiversitat de Punta Falconera

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de millora forestal del paratge de Punta Falconera, espai integrat dins el Parc Natural del Cap de Creus. El projecte, que tindrà una durada aproximada de dos mesos, té per objectius reduir el risc d’incendis, conservar i millorar els hàbitats protegits de la zona i adaptar l’espai forestal als usos públics.
imatge bunquers

imatge bunquers

15/10/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La finca on s’acaben d’iniciar les primeres tasques de desbrossament i neteja ocupa una superfície total de 31 hectàrees, incloses dins l’àmbit del parc natural. D’aquesta superfície, 27 hectàrees pertanyen a més al Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN) de Punta Falconera, que concentra una important biodiversitat natural tant pel que fa a vegetació i fauna, com als afloraments rocosos que presenta.

Un dels principals objectius del projecte de millora forestal iniciat és la reducció del risc d’incendis, per la qual cosa s’està procedint a l’eliminació d’arbres morts, malalts o molt vells (d’alt risc combustible) i a l’aclarida i desbrossament de la vegetació baixa i arbustiva. A més, es crearan línies de defensa per protegir les infraestructures existents a la finca.

L’actuació contempla també la reforestació per plantació amb suro, així com l’adequació de les zones més freqüentades, amb mesures tals com la poda de branques per evitar caigudes, o el manteniment de senders i corriols per a l’ús públic.

Aquest projecte d’ordenació forestal, amb un cost de 105.000 euros, passa a sumar-se a les actuacions desenvolupades darrerament per a la preservació i posada en valor d’aquest paratge, com són la recent creació d’una tanca perimetral de baix impacte visual per restringir el trànsit rodat, la creació d’una franja perimetral de protecció contraincendis de 25 metres d’amplada, o el sanejament de les edificacions (un total de tretze) i búnquers provinents del passat militar del paratge.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document