Salvador Garcia Arbós parlarà a Roses sobre la cuina del peix

El proper divendres 22 de juny, el periodista i escriptor gastronòmic Salvador Garcia Arbós, oferirà a Roses una conferència sobre la cuina del peix. Aquesta és una de les xerrades que complementen la mostra La pesca i el suquet de peix de Roses que es realitza a la sala polivalent de la Ciutadella de Roses fins al proper mes d’octubre.
cuina peix

cuina peix

20/06/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Paral·lelament a l’exposició, al llarg de les properes setmanes es realitzaran diferents conferències que complementaran aquest recorregut. Després de Garcia Arbós, arribarà el torn de Josep M. Barris (29 de juny), que centrarà la seva atenció entorn a La plaça del peix de Roses, mentre que el 6 de juliol, Josep Valls parlarà sobre Josep Pla i la gastronomia. Totes les conferències tindran lloc a les 20 h a la Ciutadella.

L’exposició La pesca i el suquet de peix, centra la seva atenció en els canvis que ha experimentat el món de la pesca a Roses des dels inicis de 1900 fins a l’actualitat, així com en un dels plats més emblemàtic de la gastronomia rosinca, el suquet de peix. Al llarg de la mostra, diverses fotografies provinents dels fons de la Fundació Roses Història i Natura i de l’Arxiu Municipal de Roses, entre d’altres, es combinen amb fragments d’obres de Carles Pi i Sunyer, Carles Bosch de Trinxeria o Josep Pla, per descriure temps passats, sistemes de pesca, peix i gastronomia.

L’exposició romandrà oberta tot l’estiu, coincidint amb el període de major afluència turística, tot i que posteriorment es mantindrà fins al mes d’octubre, per tal de possibilitar que els escolars del municipi la puguin visitar.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document