Segellar l’atur sense moure’s de Roses

Aquest mes de gener, la reobertura del Club de la Feina de Roses ha anat acompanyada d’una important novetat: la posada en marxa del nou servei PAS (Punt d’autoservei del Servei d’Ocupació de Catalunya), amb el qual a partir d’ara s’evitaran els desplaçaments dels veïns de Roses cap a altres poblacions, per tal de realitzar les seves gestions amb les Oficines de Treball de la Generalitat.
Terminal SOC

Terminal SOC

20/01/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’Ajuntament de Roses ha instal·lat el nou servei a les dependències que el Club de la Feina ocupa dins el Centre d’Activitats de Roses, situat al número 15 de la Gran Via Pau Casals. El seu horari d’atenció al públic és, tots els dijous, de 9 a 12 h.

La implantació del Punt d'Autoservei (PAS) a Roses permet que els ciutadans puguin accedir a algunes de les informacions i tràmits que es duen a terme a les oficines de Treball de la Generalitat, sense la necessitat de desplaçar-se a aquestes (la més propera fins ara es trobava a Figueres). Entre els serveis que ofereix es troben el tràmit de renovació de la demanda d’ocupació (segellar l’atur), l’obtenció de formularis per a la sol·licitud de prestacions, la consulta i obtenció d’informes personalitzats, la realització de canvis en la situació administrativa de les demandes, la recerca i inscripció a cursos de formació, o la cerca d’ofertes de feina, entre d’altres.

Aquest nou servei passa a sumar-se als que ja ve realitzant habitualment el Club de la Feina amb l’objectiu de facilitar l’accés dels ciutadans al mercat laboral, especialment en l’actual context econòmic, posant a la seva disposició tots els recursos i ofertes existents. El servei es coordina amb el de Borsa de Treball, que funciona com a intermediari entre les persones que busquen feina i les empreses de la ciutat, gràcies a un conveni signat amb el Consell Comarcal.

Les activitats que ofereix el Club de Feina són l’orientació a les persones que busquen feina, la informació sobre els canals existents per a la recerca de feina i l’assessorament sobre estratègies a emprar en aquesta recerca. A partir del proper mes de febrer, aquesta orientació es realitzarà també mitjançant sessions informatives grupals. L’objectiu és oferir una millor preparació a les persones que estan buscant feina i una major ocupació als ciutadans de Roses.

El Club permet consultar les ofertes de treball existents en cada moment i fer recerques d’informació via internet. A més, s’informa de l’oferta formativa tant de Roses com de la comarca i, periòdicament, ofereixen sessions entorn a diferents tècniques per buscar feina.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document