S'enderroca la caseta de la Perola

Aquest migdia s’han iniciat els treballs d’enderroc de l’antiga caseta de pescadors situada a la platja de la Perola de Roses. L’actuació té per objectiu millorar la qualitat paisatgística d’aquest punt del front de mar, així com l’accessibilitat dels vianants, donant continuïtat al passeig marítim.
23/02/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premda  

Després dels treballs previs d’enretirada de les planxes d’uralita del sostre de la caseta realitzats manualment a principis de setmana, aquest migdia s’ha iniciat l’enderroc de l’edificació, amb la qual es vol millorar l’accessibilitat de vianants i les visuals cap al mar, punts claus en la recuperació del passeig marítim de Roses.

Fins ara, l’existència d’aquesta caseta situada a tocar de la calçada que transcorre per l’Avinguda de Rhode, ha impossibilitat l’habilitació d’una vorera que donés continuïtat al passeig marítim en aquest punt, fet que condicionava la seva imatge i la continuïtat del pas peatonal fins al Port Esportiu en condicions òptimes.

Es preveu que les feines d’enderroc, enretirada de materials i sanejament del solar, que tindran un cost de 13.000 euros, durin aproximadament una setmana.

La caseta de la Perola és una edificació de planta baixa d’uns 130 m2 de superfície, construïda als volts del 1835 com a barraca per als pescadors, on es desenvolupaven les tasques de tenyit de xarxes. Posteriorment, va ser utilitzada com a seu i magatzem del Grup d’Esports Nàutics de Roses (GEN) i del Club de Windsurfing de Roses, tot i que actualment es trobava en desús.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document