Solució definitiva al clavegueram de Santa Margarida

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte per a la substitució del col·lector de clavegueram del carrer Punta Falconera de Santa Margarida, amb el qual es donarà una solució definitiva als problemes ocasionats pel deteriorament d’aquesta xarxa sanitària encarregada de suportar el cabal d’aigües residuals de més de la meitat de la urbanització. El projecte, amb un pressupost de 543.000 euros, comptarà amb el finançament del Consorci Costa Brava, Generalitat de Catalunya i Diputació de Girona.
Plànol tram col·lector projecte

Plànol tram col·lector projecte

13/03/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’actual col·lector a substituir discorre pel carrer de Punta Falconera conduint les aigües residuals des de l’estació de bombament de la Plaça de l’Estel fins a l’estació situada a la rotonda de la C-260. En ell s’incorporen entre d'altres, aportacions com el bombament de l’edifici "600" i el col·lector de l’Avinguda Nord, fet que implica que suporti el cabal d’aigües residuals de més de la meitat de superfície de tota la urbanització de Santa Margarida.

Els comuns problemes ocasionats pel mal funcionament de la xarxa, sobretot en episodis de fortes pluges, es van agreujar el passat mes d’agost quan una avaria produïda per una canonada trencada obligà al consistori a realitzar una actuació d’urgència. Les obres realitzades posaren de manifest l’avançat deteriorament de la xarxa, originat per l’àcid sulfúric que es produeix a l’interior de les canonades, i la necessitat de la seva total renovació.

El consistori no ha volgut dilatar més la solució a aquests problemes i ja ha aprovat inicialment el projecte que permetrà la seva substitució. El nou col·lector s’instal·larà seguint el mateix traçat de la canonada actual, al llarg del recorregut de 1.024 metres que discorre pel carrer de la Punta Falconera i un tram de l’avinguda de Santa Margarida.

El pressupost d’aquest projecte és de 543.719 euros. Per fer front a la important inversió que aquesta renovació representa, el consistori comptarà amb el finançament de la Generalitat de Catalunya (120.000 euros a través del PUOSC), Consorci Costa Brava i Fons de Subvencions de la Diputació de Girona (pendents d’aprovar els imports).

Un cop s’aprovi el projecte definitivament i es licitin les obres, aquestes tindran una durada de quatre mesos.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document