Sons del Món triplica el nombre d’espectadors

Cinc mil cinc-cents espectadors han passat per algun dels concerts celebrats dins la programació de Sons del Món d’enguany. Pel que fa a Roses, la convocatòria de públic ha augmentat en un 60%, i en algún dels casos fins a un 70%.
Actuació Miguel Poveda

Actuació Miguel Poveda

01/08/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Festival Sons del Món es consolida com un dels festivals a tenir en compte de l’atapeïda agenda musical d’estiu de les comarques gironines. 5.500 espectadors són els que han assistit a algún dels cinc concerts programats a Vilabertran i a Roses, triplicant així la xifra respecte l’any passat en els concerts de pagament, atès que enguany no hi ha hagut cap activitat gratuïta.

Segons Xavi Pascual, director del festival "estem molt satisfets, ja que en quatre anys hem aconseguit que aquesta proposta trobi el seu espai. Així mateix, amb l'excusa d'anar a veure un concert, el festival promociona els actius turístics que tenen les comarques gironines. Tenim un any per seguir treballant, i aconseguir més suport econòmic per part de les administracions, i així poder incrementar el nombre de dies del festival i poder realitzar les millores que siguin necessàries".

Vilabertran va ocupar pràcticament el 100% de l’aforament tant al concert de Mishima i Santi Balmes com al de Tomeu Penya. Els sopars previstos per a 180 comensals es van exharuir els dos dies. Una dada de la qual, tal com apunta l’alcalde del municipi, Martí Armadà "ens podem sentir molt satisfets. Hem aconseguit una programació i gastronomia excel·lent, i podem dir que el Festival està totalment consolidat. A pesar de les dificultats econòmiques, entre tots plegats, hauriem de fer un esforç per mantenir-ho".

Pel que fa a Roses, és on la convocatoria de públic ha augmentat en un 60%, i en algún dels casos fins a un 70%. Manel va esgotar les entrades disponibles, 1.800 persones; Julieta Venegas va aconseguir aplegar a 1.500 persones i Miguel Poveda, prop d’un miler.

Marc Danés, regidor de cultura de l’Ajuntament de Roses confirma que "l’expansió del festival ha estat molt ràpida i el Festival s’ha assentat gràcies a la qualitat dels grups". En l’apartat gastronòmic que enguany es traslladava als restaurants del municipi de Roses, s'ha aconseguit una molt bona acollida. Els prop de 300 coberts que es posaven a la venda es van exhaurir el dia de l’actuació de Manel, mentre que pel concert de Julieta Venegas se’n va ocupar el 75% i pel de Miguel Poveda es van vendre el 50% dels coberts disponibles. "Gràcies a l’excel·lent promoció que s’ha fet del Festival Sons del Món, s’ha aconseguit situar Roses en el mapa dels grans festials d’estiu" declara el regidor Marc Danés.

L'aposta decidida del festival per promocionar el vi de la DO Empordà, ha resultat un èxit. De mitjana, a cada concert, s'han venut unes 300 copes de vi .

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document